in

Osveženje za umornu kožu: Napravite piling od kafe za zategnuto i negovano lice, žene su oduševljene rezultatima

Osveženje za umornu kožu: Napravite piling od kafe za zategnuto i negovano lice, žene su oduševljene rezultatima

Maska i piling od mlevene kafe će kožu zategnuti i podstaći joj cirkulaciju, a jednostavno se i brzo pripremaju. Kafa obiluje antioksidansima, a kofein potiče brže izlučivanje toksina i tečnosti iz tela, zbog čega se preparati na bazi kofeina često koriste i u preparatima protiv celulita. Domaći piling od kafe posebno će vas osvežiti u prolećnim danima.

Za najjednostavniji piling dovoljan vam je talog kafe i malo vode. Talog malo razmutite i pet do deset minuta utrljavajte u kožu lica. Nakon masaže isperite lice mlakom vodom. Jednako će delovati i maska od crne kafe za kosu. Skuvajte blažu kafu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta pod plastičnom kapom isperite. Kafa će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom.

Shutterstock

 

Kako je zrela koža često suva i vrlo osetljiva, kafi ili morskoj soli, koja je jednako korisna za piling, dodajte maslinovo ili kokosovo ulje, koje je dobro za glatku i mekšu kožu. Dobro će delovati masno mleko i jogurt i med. Za pripremu vam treba kašičica do dve svakog sastojka, a u frižideru smesu možete držati i do dve nedelje. 

Mirisni piling za celo telo

Sastojci: tri kašike taloga od kafe, jedna kašika ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema), smeđi šećer

Priprema: Pomešajte sve suve sastojke pa dodajte ulje i malo smeđeg šećera. Dobivenu smesu umasirajte u kožu, to će ukloniti mrtve ćelije i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše upijati hranjive sastojke iz krema.

Fina maska od kafe i kakaa

Sastojci: dve kašike mlevene kafe, dve kašike kakaa u prahu, tri kašike punomasnog mleka ili jogurta, kašika meda

Priprema: Sve navedene sastojke treba dobro pomešati i naneti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom vodom. Dok nanosite masku, lagano izmasirajte lice za bolju cirkulaciju.

BONUS VIDEO:

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /