in

Noćna maska za LICE je bitnija nego što možete da zamislite: Potrebna su samo DVA sastojka kako bi vaša koža UJUTRU blistala!

Noćna maska za LICE je bitnija nego što možete da zamislite: Potrebna su samo DVA sastojka kako bi vaša koža UJUTRU blistala!

Noćna maska za lice dubinski hidrira kožu, regeneriše ćelije kože i obnavlja površinski sloj na veoma jednostavan način. 

Obično su preparati za negu kože lica u večernjoj varijanti teže strukture, masnijeg karaktera, ali ih koža lepo upija, jer ima dovoljno vremena za to. Hajde da u par koraka zajedno otkrijemo koja je njihova prava uloga i kako noćne maske za lice doprinose koži. 

Noćne maske za lice sadrže antioksidanse i minerale koji podstiču stvaranje kolagena i elastina, neophodnih za dužu istrajnost kože. 

Shutterstock

 

 

Sastojci koje bi jedna noćna maska trebalo da sadrži u svom sastavu, moraju da ispunjavaju uslov da imaju potpuno blagotvorno dejstvo na kožu. Osnovna materija su glicerol i voda, koje prave masu, a svi ostali sastojci ih samo upotpunjuju. 

One supstance koje imaju najbolji efekat na kožu, a takođe su i klinički ispitane  su  Aloe vera, Shea puter, različita hladno ceđena ulja prirodnog porekla, kao i kamilica. Kada kupujete noćnu masku za lice uvek bacite pogled na njen sastav, da se ne bi desilo da sadrži parfeme, sulfate i paraben. 

Prirodni sastojci u određenim kombinacijama zaista mogu biti lek za našu kožu!

BONUS VIDEO