in

Nikada ne radite ovo: Influenserka izdala važno upozorenje za nanošenje šminke, lajkovi ne smeju biti preči od higijene!

Kada je u pitanju šminka dešava se da povremeno stavimo veći akcenat na izgled umesto na praktičnost, udobnost i higijenu. Društvene mreže, u želji za lajkovima i što većem broju klikova, umeju da prikažu prakse koje nisu najpogodije za zdravlje našeg lica.

Na primer, kada koristimo proizvode sa pipetama, kao što su tečni puderi, serumi, rumenila, hajlajteri i sl., po ugledu na pojedine influensere prislanjamo pipetu direktno na lice, umesto da proizvod nanesemo na ruku, bez dodirivanja pipetom i onda ga nanesemo na lice.

Šminkerka, koja je na TikTok-u poznata kao ,,Mirka Šminka” pozvala je svoje pratioce na opreznost. 

 

 

Kako je istakla, pipeta nikada ne sme da dođe u kontakt sa licem kako se bakterije sa lica ne bi prenele nazad u proizvod. Objasnila je da influenseri koji dozvoljavaju da im pipeta dodiruje lice ili ne znaju da to nije dobro za lice, ili žele da sakupe što više lajkova.

Mirka je na kraju pokazala ispravan način nanošenja proizvoda sa pipetom. Nanela je malu količinu tečnog pudera na ruku, a potom ga prstom razmazala po licu.

 

Bonus video: