in

Nije prala kosu 152 dana, a nije joj uopšte masna! Devojka otkrila šta koristi umesto šampona, svi su oduševljeni

Devojka po imenu Orim na društvenoj mreži TikTok ima 1,2 miliona pratilaca i redovno objavljuje snimke u kojima govori o svojoj biljnoj ishrani, a deli i savete za pravljenje prirodne kozmetike.

Nedavno je podelila recept za pravljenje šampona za suvo pranje kose od mešavine aru praha i kakao praha. Ona je, naime, snimila video nakon 152 dana tokom kojih nije prala kosu, već koristila samo ovu mešavinu u prahu kojom je osvežavala.

Printscreen/TikTok

 

Kako kaže, kosa joj ne opada, nije masna, a nema ni perut. Naprotiv, kosa joj miriše na kakao. Recept je jednostavan: pomešajte kakao i aru prah, koji možete da nabavite u bolje snabdevenim radnjama zdrave hrane i tom mešavinom trljajte kožu glave. Ona je utrljala mešavinu u koren kose pomoću četke za rumenilo i potom prstima. Ova jedinstvena formula osvežava kosu bez upotrebe vode.

 

 

Aru prah je poznat po svojim svojstvima da apsorbuje višak ulja sa kose, ostavljajući je svilenkasto mekom i sjajnom. Kakao prah, s druge strane, daje volumen i sjaj, ali i miris čokolade. Odličan je izbor za negu kose bez upotrebe štetnih hemikalija.

Bonus video: