in

Naše NAJVEĆE zvezde ih nose: Jedna boja će biti apsolutni hit ovog LETA

Naše NAJVEĆE zvezde ih nose: Jedna boja će biti apsolutni hit ovog LETA

 

Ovog leta nam jedna velika promena stiže kada je reč o boji kose. Divni tonovi smeđe boje, poput boje čokolade, kakaa ili kestenjaste biće apsolutni hit, a da se radi o novom trendu na koji treba da se posebno obrati pažnja dokazuju i nove boje kosa mnogih poznatih žena poput Džesike Albe, Bili Ajliš, Hejli Biber ili Điđi Hadid, ali i mnogih naših poznatih lepotica popout: Sare Jo, Tamare Kalinić, Milene Radulović, Nine Janković, Dragane Kosjerine i Nikoline Pišek.

A sve je počelo kada se muzička senzacija, Bili Ajliš pojavila sa čokoladno smeđom boju kose koja je sve oduševila, ali i iznenadila budući da je već neko vreme njen zaštitni znak bila platinasto plava granži frizura sa šiškama.

Sudeći po svemu, plava kosa definitivno više najpopularnija, a na TikToku su je korisnici prozvali i “cheugy”, što označava neologizam Generacije Z, koji predstavlja suprotnost nečemu što je kul.

Čini se da je trend koji promoviše tamniju kosu jednim delom podstaknut i žudnjom za promenom koja je došla nakon pandemije, kada su mnogi ljudi prihvatili svoju prirodnu boju na dobar način, pa nakon iznenadne popularnosti sede kose, sad se pojavio i “smeđokosi” trend.

“Definitivno je došlo do promene jer vidim da klijenti prelaze na tamnije, luksuznije nijanse”, rekla je Šeron Doram iz frizerskog studija “Sally Hershberger” na njujorškom Aperistsajdu, navodi The New York Times.

Tamnija kosa nosi misteriozniji prizvuk, pa su mnoge plavuše poželele nešto sasvim drugačije, a prirodne smeđokose su konačno došle do potpunog izražaja.

Iako se često dešavalo da mnoge žene žele da njihova boja bude u toplijim tonovima s obzirom na to da ulazimo u hladnije mesece, ovo je zaista osvežavajuća promena.

Smeđa kosa ima i veliku prednost jer nije jako zahtevna za održavanje za razliku od plave kose, a izgleda raskošno i blistavo.

BONUS VIDEO