in

Mob wife estetika je pokorila bjuti svet: Evo kako da se se našminkate kao opasna žena mafijaša

Estetika žene mafijaša stigala je na velika vrata ​​​​​​i zaludela TikTok i Instagram. Za ovo je zaslužna američka dramska serija Sopranovi. Ova serija, koju mnogi smatraju najboljom svih vremena, postala je viralna na TikToku i pokrenula nove trendove.

Osim mode, ovaj trend došao je i u svet lepote i sušta je suprotnost clean bjuti trendu koji je dominirao prošle godine, a u kojem su vladale jednostavnost i umerenost. 

Konkretno, ovaj izgled vuče inspiraciju iz devedesetih. To uključuje naglašene oči, uokvirene crnom olovkom i osenčane mat senkama. Na početak oka se stavlja svetlija senka, a srednje smeđa nijansa nanosi se na zadnju trećinu oka. Trepavice su definisane maskarom, gornje i donje, a zastupljene su ombre usne sa sjajnim finišem.

 

 

Ten treba biti jače prekriven, a obrazi naglašeni

Za ovaj mejkap ten treba da bude jače prekriven, što se može postići tečnim puderom srednjeg ili jačeg prekrivanja i mat finiša.

Obrazi moraju biti naglašeni, a to ćete postići dobro pigmentisanim rumenilom. Nemojte da se bojite preterivanja. Ključ uspeha ovog mejkapa je na rumenilu, tačnije njegovom pozicioniranju. Ispravan način je nanošenje na vrh jagodica, ne na sredinu obraza, nego od jagodice pa prema slepoočnicama.

 

 

Mat senke i crna olovka su potrebni za postizanje ovog mejkapa na očima

Oči prvo ujednačite puderom, setujte te onda nanosite senke. Najsvetliju nijansu iz palete nanesite po celom kapku, a onda se, za stvaranje senke, poigrajte tamnom smeđom bojom iz palete. Kada nanesete senke, trebat će vam crna, pigmentisana olovka koju ćete naneti uz rub trepavica u debljem sloju i u7 nešto debljoj liniji koju ćete onda omekšati.

 

 

 

Oni koji vole dramatičan izgled olovku mogu da nanesu i na donju liniju ispod kapka. Ispod oka možete da koristite srednje smeđu boju senke da biste omekšali izgled olovke. Nakon što nanesete senke i olovku, vreme je za maskaru. Nanesite crnu maskaru za volumen na gornje i donje trepavice.

Ombre usne sjajnog finiša

Ovaj izgled zahteva naglašene, ombre usne sjajnog finiša. Za to će vam trebati dobro pigmentisana olovka u zagasitoj, tamnoj nijansi, bordo ili sličnoj. Nanesite je u oštroj, debljoj liniji, krajeve možete malo ublažiti prstom, a za kraj nanesite svetliji ruž ili sjaj na sredinu usana.

BONUS VIDEO: