in

Maska za kosu pomaže da oporavite oštećene vlasi: Evo kako pravilno da je nanosite zbog boljeg i trajnijeg efekta

Maske za kosu su koncentrisanije verzije regeneratora i stoga im je potrebno više vremena da se njihovi hranljivi sastojci apsorbuju i prodru u kosu.

Jednom ili dva puta nedeljno, nakon pranja šamponom i balzamom potrebno je naneti masku kako bi vaša kosa bila hidrirana i zdrava.

Da li je bolje da nanesete masku na suvu ili mokru kosu?

Većina nas je navikla da masku nanosi na veoma mokru kosu, usled čega maska veoma brzo „klizi” sa vodom i ne upija se, a sa druge strane sastojci nemaju vremena da prodru duboko u kosu. Šta treba da uradite? Prema rečima frizera, masku treba naneti na vlažnu kosu kako biste maksimalno iskoristili masku. Blago vlažna kosa je prilično porozna (u poređenju sa suvom), što je čini idealnom osnovom za upijanje hranljivih materija iz maske.

Shutterstock

 

Odmah nakon pranja, osušite kosu malim peškirom (idealno od mikrovlakana) ili pamučnom majicom, upijajući puno vode. Ovaj pokret će pomoći sastojcima maske da prodre dublje u kosu.

Masku rasporedite po celoj dužini kose (naglasite dužine i vrhove) i ostavite da deluje potrebno vreme. Na kraju je dobro isperite, prenosi Novosti magazin.

BONUS VIDEO: