in

Kosa puna volumena je uvek u trendu: Tri viralna bjuti trika kako da imate frizuru kao iz salona

Kosa puna volumena je neprolazan trend. Neke žene zbog genetike, hormonskih promena ili prečestog farbanja i upotrebe presa i figara, imaju tanku dlaku. Da bi postigle volumen nekada su naše mame i bake tapirale kosu koju su nakon toga učvršćivale lakom, ali ova tehnika je prevaziđena pre svega zato što oštećuje strukturu vlasi.

Danas postoje mnogo jednostavnija rešenja koja pritom ne oštećuju kosu. Na TikToku su se pojavila tri bjuti trika za volumen kose.

Stavite šnalu na vrh glave

Za prvi trik vam treba obična plastična šnala sa kojom pokupite gornji sloj kose i zakačite ga na vrh temena. Nakon toga osušite kosu fenom ili sačekajte da se prirodno osuši. 

 

 

Upotrebite figaro ili presu za kosu

Trik broj dva podrazumeva upotrebu figara ili prese za kosu kojim bi gornje slojeve kose trebalo da stilizujete ka gore. Kada nakon toga ponovo podelite kosu na razdeljak, ona će imati značajno veći volumen.

 

 

Šampon za suvo pranje

Šampon za suvo pranje kosi daje odličan volumen, a poslednji trik sa TikToka upravo se vrti oko ovog proizvoda. Kosu podignite kao da vezujete rep, samo što ćete je ovog puta uhvatiti na samom kraju, a potom i naprskati šamponom za suvo pranje.

 

 

 

Po potrebi kosu prethodno možete vrlo lagano natapirati. Ovaj trik funkcioniše samo na čistoj kosi.

BONUS VIDEO: