in

Jednostavan trik za duže trajanje laka na noktima: Sitnica koju mnogi smatraju nebitnom, ali čini čuda!

Jednostavan trik za duže trajanje laka na noktima: Sitnica koju mnogi smatraju nebitnom, ali čini čuda!

Osim dobrog laka i manikira, postoji još jedna sitnica na koju verovatno niste mislili ili ste je smatrali nebitnom, a vrlo je važna za to da vam lak za nokte potraje duže. U pitanju je pravilan odabir odstranjivača laka za nokte.

Obično mnogi biraju najbolji, najdugotrajni lak za nokte, ali uzimaju najpovoljniji odstranjivač laka, pod pretpostavkom da je svaki isti. Međutim, stručnjaci kažu da će kvalitetan odstranjivač laka za nokte produžiti trajanje vašeg manikira, piše Journal.hr.

 

 

Lak za nokte će vam trajati duže bez pucanja. Naravno, biće potrebno da neko vreme koristite kvalitetniji odstranjivač kako bi vam se nokti prvo u potpunosti oporavili, ali biće vredno toga.

No, to nije sve. Da bi lak duže trajao, postoje još neke stvari koje možete da uradite.

 

 

 

Uzmite štapiće za uši i umočite ih u alkohol ili alkoholno sirće. Ovo iskoristite za čišćenje noktiju od tragova masnoće, pre nego što na nokatnu ploču nanesete bazni lak.

Nanesite prvo sloj bezbojnog, lepljivog baznoh laka i sačekajte dok u potpunosti ne budete sigurni da se osušio.

 S obzirom na to da se vrhovi noktiju najčešće najbrže oštete i sa njih se lak najpre skine – ovaj deo nokta još jednom pređite baznim lakom.

Pre nego što nanesete lak u željenoj boji nemojte ga mućkati gore-dole. Ako želite da promešate sadržaj bočice bolje je da je okrećete između dlanova – na ovaj način ćete sprečiti stvaranje mehurića u laku, a već postojeći će nestati.

Lagano nanosite lak na nokatne ploče, pritom pazeći da ne pređete na kožu oko nokta – upravo koža pored nokta “podiže” lak i ubrzava oštećenja.

Osušite lak fenom za kosu – čak i ako ne žurite. A ako želite da još više ubrzate proces sušenja laka na noktima – vrhove prstiju umočite u hladnu vodu.

Kada ste sigurni da je lak u boji suv, nanesite sloj bezbojnog zaštitnog laka, a kako biste zadržali sjaj tek nalakiranih noktiju – zaštitni, bezbojni lak nanosite na svaka naredna dva dana, piše edukacija.rs.