in

Greške koje dodaju godine: Profesionalna šminkerka otkriva kako da izgledate mlađe, žene su oduševljene!

Stavljanje senke, korektora i olovke za oči može da vas učini vizuelno starijom, ako ne znate neke trikove. Njih je otkrila profesionalni šminker Majra Lopez na društvenim mrežama i mnoge je ostavila bez daha. Njen video na TikToku je vrlo brzo skupio skoro pola miliona pregleda.

Zatim je dala savete za žene preko 35 godina koje žele da izgledaju mlađe. Za šminkanje je koristila iste proizvode sa svake strane lica, ali postojala je jasna razlika. Dok je jedna strana izgledala uzdignuto, mladoliko i besprekorno, druga je pokazala kako izgleda kad se nepravilno šminkamo.

Popunjavanje obrva

Ako koristite olovku za popunjavanje obrva, Majra savetuje: “Umesto da ih samo popunite i spustite, treba da ih podignete.” Prvo iščetkajte dlačice obrva pre nego što ih popunite, a treba ih popuniti sve do spoljnog ugla oka jer će ih to vizuelno izdužiti i izgledaće pravilnije, a vi ćete delovati mlađe.

 

 

Pažljivo sa senkom

Na zreloj koži i dalje možete nanositi svetlucave senke, ali ne na delu ispod obrve, pogotovo ako imate spuštene kapke, to će vizuelno oči još više zatvoriti. Umesto toga, ako želite da istaknete obrvu, koristite svetlu, mat nijansu.

Korektor ne svuda

Ako koristite korektor za prekrivanje tamnih mrlja ispod očiju, Majra savetuje: “Kada nanesete korektor do kraja, dobičete onaj mrljavi, masni izgled – umesto toga ga koristite samo u unutrašnjem i spoljnom uglu.” Ovaj trik će učiniti da delujete odmorno i mladoliko

Nanošenje kontura i rumenila

Često previše nisko stavljamo bronzer i tako vizuelno spuštamo lice. Majra kaže da konturu treba staviti iznad šupljine na strani lica i onda dobro “izblendati”. Kad je u pitanju rumenilo, naglasila je važnost nanošenja iznad konture, a ne na jabučice obraza, kako biste vizuelno podigli jagodice.

Bonus video:

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /