in

Frizura Žizel Bundšen kao trend ovog leta: Ženama će biti na vrhu liste želja, idealna za one koji se ne farbaju često!

Frizura Žizel Bundšen kao trend ovog leta: Ženama će biti na vrhu liste želja, idealna za one koji se ne farbaju često!

Mnoge žene se slažu da nema lepše letnje frizure od osunčanih zlatnih i karamel pramenova koji izgledaju kao da ste se upravo vratili sa mora. Jedna od onih koja je bukvalno proslavila ovaj look je niko drugi do slavna manekenka Žizel Bundšen.

 

 

Zato i ne čudi što mnoge dame i dan-danas u frizerskim salonima traže da im kosa izgleda baš kao njena, a sada je tajnu njenih pramenova otkrio upravo frizer Bundšenove – Bernardo Vaskonselosa.

“U mom salonu nikad nećete videti sasvim smeđu ili sasvim plavu kosu – uvek su tu različite nijanse što stvara prirodni efekat. To je kosa puna sunca, prirodna, seksi i deluje kao frizura napravljena bez puno truda, opuštena”, objasnio je jednom.

 

 

No iza te “bez puno truda” filozofije, stoji jako puno truda samog frizera da stvori slojevite nijanse koje odgovaraju boji kose i tenu. “Ako je to nešto što ne odgovara vašoj koži ili tipu kose, neću to raditi” izričit je brazilski frizer.

Takođe isitče da je bitno i znati nešto o životnom stilu mušterije. “Jesi li tip devojke koja dolazi u salon na feniranje svake nedelje ili dolaziš na svakih 6 meseci?”, objašnjava Bernardo i dodaje: “Ako je ovo drugo u pitanju, stvaramo boju koja traje dugo, a i dalje izgleda prirodno”.

 

 

Tehnika uključuje nanošenje boje “slobodnim stilom”, sa što manje blanša i boje, odnosno samo tamo gde je to nužno. A jedno od ključnih područja su pramenovi uz lice – što se vidi i kod Žizel – jer donose više sjaja licu.

 

 

 

“Ako su pramenovi prenaglašeni ili izgledaju previše veštački, neće biti baš laskavi. Mogu ženu čak i učiniti starijom, a i kosa će biti zdravija s manje blanša” kaže Bernardo.