in

Frizura koja podmlađuje žene u 50-im

Da li ste rešile da svoje četrdesete iskoristite da probate nešto novo i drugačije? Upravo ova frizura koja podmlađuje može biti rešenje

Činjenica je: četrdesete su nove tridesete, a pedesete nove četrdesete. Niko vas više ne primorava da počnete da presabirate svoje ciljeve kada napunite 40, niti da se ponašate kao vaša baka, kada proslavite pedeseti rođendan. Naprotiv! Žene su, više nego ikada, podrška jedna drugoj i dokazuju da je život vredan življenja u svakoj deceniji. Pogledajmo samo Dženifer Lopez ili Dženifer Aniston. A i ne morate da gledate ka Holivudu, sigurni smo da i u vašem komšiluku postoji ona jedna negovana žena za čijim stilom svi uzdišu. Ili ste to možda baš vi?

Iako je najvažniji dobar stav i saznanje da život ne prestaje čak i ako vreme prolazi, postoje određene metode, trikovi i načini da izgledate sjajno, pa čak i da se podmladite koju godinu ako želite.

Koja je frizura idealna za žene u četrdesetim i pedesetim?

Najbrži i najekonomičniji način da promenite svoj imidž je dobra frizura. Ovom prilikom nismo želele da pričamo o klasičnim i ultra poznatim frizurama, već da vas potaknemo da probate nešto novo i drugačije.

Shutterstock

 

Nakon istraživanja, shvatili smo da ova frizura, uprkos tome što je sa nama toliko godina, i dalje iznenađuje zato što je tako laskava i lepa: piksi frizura. Savršena je jer može transformisati vaš lični stil, primeniti izraz lica i dati vam živahniji izgled. Kratke i elegantne, priksi frizure mogu se prilagoditi bilo kom obliku i teksturi, što ih čini izuzetno raznovrsnom opcijom.

Piksi – frizura koja podmlađuje

Pre nego što se odlučite za ovu frizuru, morate uzeti u obzir prirodnu teksturu kose. Ako imate kovrdžavu ili talasastu kosu, najbolje je da je ostavite takvu. Bez prisilnog ispravljanja! Kada je u pitanju stilizovanje, mogućnosti su beskrajne! Ako volite nestašne frizure šiške nosite ka napred, a ako volite elegantan stil, pravi izbor su šiške sa strane.

kosa

Shutterstock

 

Najbolja stvar u vezi sa ovom alternativom čuvenom bobu jeste što uopšte ne morate da se šišate tako kratko ako ne želite. Godina 2024. donela nam je alternativu: biksi – mešavinu boba i piksija koja podrazumeva duge pramenova nazad i kratku kosu napred, navodi Lepota i Zdravlje.

Naravno, ako ste jedna od žena koje često peru kosu, nemojte se zalagati za stil koji zahteva mnogo stilizovanja. Neka frizer pronađe onaj tip frizura za koji će vam trebati samo malo pene i fen za kosu.

 

Bonus video: