in

Frida Kalo kao večita MODNA INSPIRACIJA: Ovo su motivi bez kojih ne možemo da zamislimo GARDEROBER ovog proleća

Frida Kalo kao večita MODNA INSPIRACIJA: Ovo su motivi bez kojih ne možemo da zamislimo GARDEROBER ovog proleća

„Nekada sam mislila da sam najčudnija osoba na svetu“, rekla je jednom prilikom meskička slikara, koja će ostati upamćena i kao modna ikona, muza koja je otkrila potpuno novi stil izražavanja.

Frida Kalo,čije je puno ime bilo Magdalena Karmen Frida Kalo i Kalderon, rođena je 6. juna 1907. godine u Meksiko Sitiju, tačnije u La Kasa Azul, koja se nalazila u gradiću Kojoakan. Fridin otac je bio imigrant iz Nemačke koji je ostao u Meksiku i preuzeo porodični fotografski posao Fridine majke Matilde. Matilda je bila ta koja je drastično obeležila Fridin život. Insistirala je da njene tri ćerke budu vaspitane u strogom i strogo religioznom okruženju.

Sa smo šest godina je obolela od dečije paralize. Kako je bilo neophodno da se dugo oporavlaj, to je podrazumevolo potpunu izolaciju od prijatelja, a zbog bolesti je počela da šepa na jednu nogu, zbog čega su joj se mnoga deca rugala. Legenda kaže da je to bio jedan od razloga zašto je nosila duge i šarene haljine i pantalone.

Dugačke haljine i šareni printovi, viseće minđuše, cveće u kosi i guste, iscrtane obrve postale su sinonim za Fridu Kalo. Mnoge poznate zvezde poput Bijonse, Gven Stefani i Madone, koja čak poseduje Fridine slike, oduševljene su njenim modnim stilom, kao i mnogi modni dizajneri i brendovi koji su Fridin stil ugradili u svoje kolekcije, kao što su Alberta Feretti, Naeem Khan i Žan Pol Gotje.

 

Svi motivi će biti aktuelni ove jeseni, ali i modni komadi sa printom umetnice.

Od ogrtača, preko blejzera, jakni, cipela i nakita, sve je ukrašeno printom slane umetnice. Dominantne su i jarke boje, kao i floralni motiv. 

 

Pa bilo koji detalj da odaberete nećete pogrešiti.

 

BONUS VIDEO