in

Cure pokupile silne lajkove: Klinci, ovako su vaše bake izgledale 70-ih!

Svako vreme sobom nosi svoje trendove, modu, izazove… Na neka prošla se gleda s nostalgijom, pa i ono što nije baš valjalo nekako se čini kad čovek se uđe u neke godine da je bilo mnogo bolje, lepše, bezbrižnije. Neki bi rekli – žal za mladost.

A onda neko objavi fotografiju nastalu recimo pre četresetak i kusur godina. I napiše jednostavno: “Klinci, ovako su izgledale vaše bake 70-ih!”. I onda ta fotka mladih devojaka koje su sada bake na Fejsbuku dobije hiljade lajkova.

Brojni komentari su pratili ovu sliku, a u njima je posebno isticano da je više nego primetno da u to vreme nije bilo silikona, da je lepta bila čisto prirodna. Neprskana.

– Da baš takve, ništa veštačko i natrapano sa puno šminke – jedna je od ostavljenih poruka.

Pratile su je još mnoge tipa: “Prirodno i lepe u normalnim vremenima. Prelepa fotografija”, “Nema silikona, majka priroda”, “Takvu sliku imam sa svojim prijateljicama iz srednje škole – to je to”, “Dok danas ‘caruju’ plastične ambalaže, tetovaže i blamaže, ove kraljice su bile nebo iznad njih!”, “Bile ribe i po ko uspeo da upeca. Ja upecao 1977 i do danas sa njom. Vrda, mrda, ali nademo se, dugo je to”, “Preslatke i prirodno zgodne”, “Sadašnje bake, tada bile grom gromova”…

Ali bilo je, naravno, i inih koji se ne slažu sa takvim konstatacijama, pa su u sovjim komentarima, između ostalog, navodili “Isto kao danas, duga kosa, sve liče jedna na drugu!”.