in

Crna maskara više nije jedini favorit: Na scenu stupa bordo boja koja fenomenalno naglašava oči

Kako mnogi predviđaju, u 2024. godini boje se vraćaju u svet šminke, a može se primetiti da su maskare u boji postale već izrazito popularne. Tako su se na internetu pojavile plave, smeđe i ljubičaste maskare kao zanimljiva alternativa klasičnoj crnoj maskari. 

 

 

Nedavno se na TikToku pojavio i najnoviji trend bordo maskare i efekt koji ona pruža je stvarno odličan.  Nije jako upečatljiva kao ljubičasta, a ni suptilna kao smeđa. Odličan je izbor za nešto između te dve boje. To je čini jedinstvenom, ali ne i previše jakom. Malim promenama kao što je izbor druge boje maskare, može se na jednostavan način “začiniti” izgled šminke.

 

 

Za one koji žele svoj mejkap učiniti jedinstvenim, bordo maskara pravo je rešenje. Kako navodi TikTokerks Džanel Maris, na smeđim očima lagano se stapa s bojom očiju i ne čini previše drastičan efekt, al svejedno vrlo lepo ističe oči. Idealna je za dane kada se nosi manje šminke ili kada želite da postignete što prirodniji izgled. 

Idealna je i za plave oči kojima je nekad crna maskara jednostavno preveliki kontrast sa svetlom bojom očiju, a na TikToku korisnica Izabel Kejt ističe: “Bordo boja ove maskare je izvanredna u isticanju plavih očiju”. 

 

 

 

Na zelenim očima ova maskara daje najdrastičniji efekt s obzirom na suprotnost bordo i zelene boje te čini izgled vrlo odvažnim. 

BONUS VIDEO: