in

Bizaran detalj na reviji u Parizu

Nedelja mode u Parizu je uveliko započela. Imali smo priliku da vidimo mnoštvo prelepih i inovativnih modnih kreacija, gde se posebno istakao brend ,,Schiaparelli” sa svojom futurističkom kolekcijom. Revija ,,Schiapparalian” je spojila ljubav kreatorke Elze Schiaparelli prema svemiru, nepoznatom i porodici.

Kolekcija slavi neobičan raskoš protkan zlatnim nijansama dajući omaž opsesijama kreatorke i poštujući smer kreativnog direktora Danijela Rozenberija. Spoj poznatog i uobičajenog sa neobičnim i novim stvara potpuno unikatan univerzum. Svojim kreacijama inspiriše, a detaljima intrigira gledaoce i poziva ih da se poigraju sa granicama futurističke umetnosti.

Govoreći o detaljima, vredi pomenuti manekenku u naizgled potpuno svakidašnjem belom autfitu koja na boku nosi bebu, ali ne bilo kakvu bebu, već bebu robota! Robot, tj. lutka u obliku bebe bila je prekrivena raznoraznim metalnim delovima i žicama, a na ruci koja se oslanjala na leđa manekenke imala je stari telefon sa brojčanikom.

 

 

Tokom intervjua, Megi Maurer, koja je po pisti prošetala pomenutu bebu, je objasnila da je robot beba malo teža od njene bebe koja ima 17 meseci. Takođe je istakla da je robot beba napravljena po uzoru na tipično dvogodišnje dete.

 

 

Iako je robot beba delovala veoma pokretno, nije je bilo moguće automatski pomerati, niti razgovarati sa njom kao sa nekim od funkcionalnih robota. 

 

Bonus video: