in

Ajlajner trikovi koje morate da znate

Ajlajner je jedan od važnijih delova šminke, koji svaka dama ima.

Međutim, njegovo nanošenje ponekad i nije toliko lako kao što izgleda na raznim tutorijalima na drugim društvenim mrežama. Pored toga, nemamo svi isti oblik očiju, što dodatno otežava njegovo nanošenje.

Printscreen/ TikTok

 

Da bismo stavili tačku na ovakve probleme, predstavljamo vam mini vodič uz koji ćete uspeti da na lak način naučite da stavljate ajlajner kao profesionalac. Naravno, svaka tehnika je drugačija u zavisnosti od oblika očiju i spuštenosti kapka. Pogledajte i iznenadite se koliko izvlačenje linije ajlajnerom može biti jednostavno.

1. Ukoliko imate manji razmak između očiju

Ako vam oči izgledaju malo više primaknuto, šminkom, odnosno ajlajnerom u ovom slučaju, treba vizuelno da ih razmaknete. To ćete uraditi na sledeći način: Krenite sa iscrtavanjem linije od unutrašnjeg ugla oka ka spoljnom, tako da početak linije bude vrlo tanak. Od sredine bi trebalo da počne da se širi, a da se najširi deo završi oštrim špicom. Slobodno možete napraviti dužu liniju, jer što je duža – to je bolji efekat, piše Ženski Magazin.

2. Ukoliko imate veliki razmak između očiju

Ovde takođe šminka treba da ima ulogu vizuelne promene. Izvucite jednostavnu i kratku liniju od unutrašnjeg do spoljnog ugla oka, ali nemojte praviti izduženi vrh jer će dodatno učiniti oči razmaknutijim.

3. Ukoliko imate bademaste oči

Bademasti oblik očiju se smatra najzahvalnijim i najlakšim za šminkanje. Isto važi i za korišćenje ajlajnera. Vi možete eksperimentisati sa raznim debljinama i oblicima linija. Može izvuči jednu ili dve, tanku ili debelu i tako dalje. Svaki oblik će vam lepo stajati i biće vam veoma lako da nanesete bilo koji tip ajlajnera (bilo da je u pitanju klasični gel ili u obliku olovke).

4. Ukoliko imate okrugle oči

Okrugle i krupne oči jesu prelepe, ali je cilj našminkati ih tako da dobiju malo izduženiji oblik. Izvucite liniju tako da se špic završava kod završetka obrve, a linija širi od ¾ oka. Na taj način ćete dobiti vizuelno lepši oblik očiju.

5. Ukoliko imate spuštene oči

Spuštene oči ili oči sa spuštenim kapcima su možda najkomplikovanije za šminkanje, jer sve što uradite dok vam je oko zatvoreno, to se neće videti kada ga otvorite. CIlj kod stavljanja ajlajnera jeste da vizuelno, koliko je moguće, oko podignete ka gore i otvorite ga.  

 

Bonus video: