in

U roku od 11 dana izgubila TRI UDA!

Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

Monika je sa bolovima u stomaku otišla kod lekara, završila je na operacionom stolu i amputirane su joj obe noge i jedna ruka.

Monika Kaponja (39) otišla je kod lekara zbog bolova u stomaku, i u roku od 11 dana izgubila je tri uda – obe noge i jedna ruka su joj hitno amputirane.

Monika, iz mađarskog grada Peksa, ispričala je za lokalne medije da je dobila jake bolove u stomaku u januaru ove godine. Otišla je kod lekara, gde je hitnim pregledima utvrđeno da ima perforacije i rupture u stomaku i da mora na operaciju.

Ovaj problem mogu da izazovu čir, kamenje u bubregu, pa čak i infekcija slepog creva. Među komplikacijama su sepsa i vaskularna okluzija, odnosno začepljenje krvnih sudova.

Upravo ova poslednja komplikacija, koja ne mora dati nikakve simptome, dovela je do toga da nesrećnoj ženi moraju da odseku obe noge i levu ruku. Blokada krvnih sudova značila je da doktori nisu mogli da poprave veće krvne sudove i nisu mogli da joj spasu noge i ruku.

Za samo tri meseca, Monika je 16 puta operisana a utvrđeno je da ima i genetski faktor sklonosti ka ozbiljnoj trombozi i vaskularnoj okluziji.

Pre nego što je bolest napala, Monika je bila aktivna žena i radila je dva posla. Sada se kreće uz pomoć kolica, suprug joj pomaže od hranjenja do kupanja, a povremeno oseća i “fantomske” bolove u amputiranim udovima.

Bonus video:

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso)