in

U ovim POLOŽAJIMA NE MOGU da dožive vrhunac!

Seks, ilustracija, Foto: Profimedia

Iako svi volimo da budemo intimni sa partnerom, istina je da nas često lože različite stvari. Neki vole da eksperimentišu a neki ne, jedni vole grublji s*ks dok drugima prija nežnost. Zato kao i cela veza i s*ks mora biti kompromis da bi obe strane bile zadovoljene.

Više od 1.200 čitateljki “Vumens Helt” magazina ogovarale su na pitanja o najgorim s*ks pozama, odnosno onima u kojima najteže doživljavaju orgazam. Neke od ovih poza muškarcima su omiljene, a neke su vrlo uobičajene.

seks
foto: Profimedia

S*ks otpozadi

Takozvani “dogi stajl” ili s*ks otpozadi mnogi muškarci vole, ali dame koje su učestvovale u anketi kažu da im je odnos u toj pozi previše bolan. Razlog tome je duboka penetracija, a osim toga, kažu i da u ovoj pozi nema vaš intimnosti.

Žena odozgo

Iako je reč o veoma uobičajenoj pozi, žene je uglavnom ne vole, a razlog je jedan – nesigurnost. Većina žena u ovoj pozi razmišlja o tome kako izgleda njihovo telo u tom trenutku, što im ne dozvoljava da uživaju u odnosu i dožive vrhunac.

Seksi, Sexy
foto: Profimedia

Obrnuta kaubojka

– Obrnuta kaubojka možda deluje s*ksi i avanturistički, ali kada parnter pokuša da uđe u partnerku, dolazi do poteškoća – kaže dr Džen Landa, autorka knjiga o ženskoj s*ksualnost.

Naime, u ovoj pozi glavni je problem zakrivljenost penisa koja se ne podudara sa uglom ženskog polnog organa, a ukoliko se muški polni organ savije prenisko, dolazi do bola i neprijatnosti za oboje.

Seks
foto: Profimedia

Misionarska poza

Iako je misionarska pravi “klasik” među pozama, žene u tom položaju teže doživljavaju vrhunac jer penis ne stimuliše pravo mesto. Ali, rešenje može biti jednostavno – dovoljno je da partnerka ispod zadnjice postavi manji jastuk, kako bi kukovi bili podignuti i penetracija dublja, a stimulacija bolja.

Poza 69

Dok se muškarci često uzbude i na sam pomen ove poze, ženama baš i nije omiljena. Kao razlog navode to što im je teško da dožive vrhunac dok se istovremeno trude da zadovolje partnera.

(Espreso)