in

Tvrdi pripadnica zlatne generacije supermodela!

Kerolin Marfi, Foto: Printscreen/Instagram

Kerolin Marfi je sa piste, poput brojnih koleginica, sada „odšetala” u dizajnerske vode, a svojevremeno je bila velika muza brojnih poznatih modnih kuća. Ova pripadnica zlatne generacije supermodela devedesetih poslednjih godina ne krije svoju posvećenost okolini i održivosti koju je postavila kao priroritet, pa je tako na primer u saradnji s brendom „Mother” predstavila i kolekciju načinjenu od potpuno recikliranih materijala.

Kvalitet na privom mestu

Marfi je omodi i ekološkoj odgovornosti nedavno progovorila za pariško izdanje „Voga”, pa istakla kako uvek bira kvalitet, a ne kvantitet, dok inspiraciju prvenstveno pronalazi u „ludim ’70”. Na pitanje šta bi savetovala svima onima koji žele da grade karijeru u modeling industriji, odgovorila je kako je prvenstveno bitno obrazovanje, ali i vizualizacija svega onoga što u periodu od pet do deset godina žele da postignu u ulozi modela.

– Nikada nemojte da se bojite da iskažete svoje potrebe i želje. Ostanite verni sebi i usput se zabavljajte – naglasila je čuvena lepotica, pa dodala i to šta misli da svaka žena mora da ima u svom garderoberu, ne bi li uvek bila „u modi”.

Vintidž farmerice, bela košulja, lep sako, haljina slip kroja i par vanvremenskih gležnjača – glasi njena finalna lista, koje se i sama pridržava.

(Espreso / 24sedam)