in

To vam govori samo JEDNO

Verovatno vam se desilo da vam muškarac kaže rečenicu poput “Sada nisam spreman za ozbiljnu vezu” ili nešto slično.

Uvereni ste da je to istina i da će najverovatnije nekada doći momenat kada će biti spreman da ostvari odnos sa vama, pa se nadate i čekate.

Ipak, morate se otrezniti i shvatiti istinu: on uopšte nije zainteresovan za vas.

Ma koliko bolno zvučalo, to je jednostavno tako – što pre to prihvatite, biće bolje za vas.

S druge strane, postoje i one situacije kada muškarac jednostavno ne govori istinu i ono što zaista misli. Izlaziće sa vama, pa će početi da vas izbegava, neće se javljati kao pre, a vi ćete ga čekati i nadati se da je to samo prolazno…Kako ne biste gubili vreme, bolje je da odmah uočite znakove i prihvatite istinu o njemu.

1. “Nisam siguran u vezi nas”

Ovo, prevedeno, znači da on smatra da vi nemate zajedničku budućnost. On vas ne vidi pored sebe. Ako se zabavljate već neko vreme, ali vaš muškarac još uvek ne može da se izjasni u vezi vašeg odnosa, da ga definiše ili ozvaniči, a svaki put menja temu kada mu to pomenete, to znači da je pitanje trenutka kada će prekinuti vezu sa vama.

Za njega je ta veza samo prilika da se dobro provede i ništa više od toga. Sigurno je da mu se na neki način sviđate, ali najverovatnije smatra da to nije dovoljno.

2. “Sviđaš mi se, ali…”

Ako mu se zaista sviđate, obavestiće vas o tome. Sve ostalo su samo vaši izgovori za njegovo ponašanje. Ako vas dugo ne zove, niti vam se javlja – to ne znači da je mnogo zauzet i da ne zna gde će pre, već samo da ne misli na vas. Ako vas uvredi, grub je i bezobrazan, to ne znači da je njegov karakter takav, već da vas ne poštuje i da mu niste previše potrebni – on može i bez vas.

Ako vam ne kupuje poklone, ne deli komplimente, to ne znači da je on realan. To znači da, po njegovom mišljenju, vi niste vredni poklona i to apsolutno nema nikve veze sa njegovim finansijskim mogućnostima.

Na kraju krajeva, čak i veoma škrt i sebičan čovek će se setiti da vam pokloni cvet ili da vam kaže nekoliko prijatnih reči. Jednu stvar je bitno da shvatite: ako ste se dopali muškarcu, on će na sve načine pokušati to da vam stavi do znanja.

3. “Ne želim ozbiljnu vezu”

Ovo znači da ne želi vezu sa vama. Ako vam muškarac kaže da sada nije spreman za ozbiljnu vezu, jer je u “problemu”, “još je mlad”, “prvo treba da stane na noge”, onda to znači da vi jednostavno niste žena zbog koje je on spreman da preuzme takvu vrstu odgovornosti. Ponekad je teško shvatiti ovakve otrežnjujuće istine, ali je bolje to da učinite kad tad, nego nikada.

(Espreso / Stil.kurir.rs)