in

SVI IH PIJEMO, A NIKAKO NE BISMO SMELI: Ova pića obavezno IZBEGAVAJTE

Koliko je briga o imunitetu važna govori sama činjenica da o jačini imuniteta zavisi i vaša otpornost na prehlade, viruse i bakterije, a posebno sada za vreme pandemije. Ako se silno trudite ojačati imunitet, ova pića bi trebali svakako izbegavati.

Alkoholna pića
Na oslabljenje imuniteta može uticati stalna konzumacija alkohola. Tada imunitet ne može izbaciti bacile iz organizma. Primer ljudi, koji imaju problema s alkoholom imaju veći rizik od razvijanja respiratornih problema, pogotovo gornjih dišnih puteva. Ako želite ojačati imunitet počnite s alkoholom.

Gazirana pića
Ova pića su loša i za održavanje linije, ali i za imunitet. Ovde je najveći problem u dodanom šećeru, ali i natriju. I jedno i drugo je izrazito loše za imunitet i mogu uzrokovati upalne procese, pa valja biti oprezan.

Voćni sokovi

Sokovi koji u sebi sadrže voće su izvor velike količine šećera, a najviše fruktoze i glukoze. Fruktoza potiče skladištenje masnoća u telu i utiče na hormone, zbog čega uteče na osećaj gladi, dok glukoza podiže nivo šećera u krvi. U svakom slučaju radije pojedite neko voće umesto voćnih sokova.

Kupovna kava s mlekom raznih okusa
Kave s mlekom, koje imaju dodatni okus poput voćnih sirupa često možete dobiti u restoranima. Ta pića prepuna su šećera, i možda će vam brzinski dati dozu energije, ali nisu dobra za imunitet. Upravo šećer koji je dodan može potaknuti upale u telu, te povećati rizik od pojave nekih bolesti.

(Espreso/ Dnevno)