in

Stvari koje savršena ljubavnica NIKAKO NE RADI!

Potpuni sklad sa partnerom, Foto: Profimedia

Sjajno je kada među partnerima postoji hemija. I kada je predigra fenomenalna. Međutim, to nije sve što je potrebno da bi odnos bio savršen.

Poenta je da budete u potpunom skladu sa svojim partnerom.

Da biste ostali “u treningu” nekoliko stvari morate da izbegavate u spavaćoj sobi.

Šta to radiš?

Pored Interneta i toliko dostupnih informacija, niko nema pravo na izgovor o neznanju i nepoznavanju osnova anatomije njegovog ili njenog tela. Dakle, Internet, knjige, filmovi, sve to vam može pomoći da proširite svoja saznanja. Jednom kad savladate osnove pređite na “isprobavanje i testiranje” da vidite šta vama i vašem partneru odgovara. Zbog neznanja vrlo lako može doći do neprijatnosti i blamaže u krevetu.

Seks
foto: Profimedia

Čitaj mi misli

Često očekujemo od partnera da zna da nam čita misli. Samo zato što vas neko dobro poznaje i želi da vas zadovolji, ne znači da ima čarobni štapić. Mnogi od nas misle da naši ljubavnici i partneri dolaze pripremljeni ili opremljeni nekakvim radarom koji im stavlja do znanja šta želimo i u kakvom smo raspoloženju. A u stvari sve je do vas – ili se izjasnite ili zauvek ostanite da ležite nezadovoljeni.

seks
foto: Profimedia

Gubitak interesa

Naizgled, seks je zanimljiv samo na početku veze. Jednom kad ona poprimi ozbiljnost, seksualni odnosi gube na važnosti. To je uglavnom briga većine ljudi. Vaš partner je najzad potpuno posvećen vama, ali vi gubite interesovanje.

Seks postaje dosadan – ako je predvidljiv. A ako nam je dosadno, potrebno je više telesnih i psihičkih podražaja da bismo doživeli orgazam. To nije baš najzdraviji stav, ali sasvim je razumljiv. Da li biste jeli jedan te isti obrok svaki dan? Promenite položaje, prostoriju za seks, unesite malo zanimljivosti. Potrebno je samo malo mašte da biste ostvarili čuda.

seks
foto: Profimedia

Jednosmerna struja

Uglavnom smo skloni da prepustimo sve partneru. Često smatramo da partner treba da započne seks, ali osim toga i da obavi sav deo posla. Preuzmite odgovornost u krevetu. Pogrešno je očekivati da će vaša druga polovina učiniti baš sve dok vi samo ležite. S vremena na vreme zavedite partnera. Preuzmite inicijativu tokom predigre. Pokažite interes. Započnite seks kad vaš partner to najmanje očekuje, usred ručka, na zabavi…

Seks
foto: Profimedia

Paranoja

Komplekse o sopstvenom telu i izgledu izbacite iz spavaće sobe. Istina je da – i to se pokazuje iznova i iznova – naša percepcija sopstvenog tela ne odgovara percepciji našeg partnera. Oni nas vide drugačijim očima. Dok vi mislite da ste debeli, neproporcionalni i da imate previše celulita, male grudi, vaš partner to uopšte ne vidi tako. Ukoliko uskačete u krevet sa sličnim brigama, bolje vam je da odmah zaspite.

Za seks je važniji način razmišljanja nego telesni izgled. Tajna savršenog ljubavnika ili ljubavnice je u tome da ste samouvereni i da učinite da se vaš partner isto oseća.

Bonus video:

04:49

ESPRESO TVITER: Barbi Afrika

ESPRESO TVITER: Barbi Afrika

(Espreso/Krstarica)