in

Stručnjak za intimne odnose otkriva tri koraka koja dovode do eksplozije u krevetu

Stručnjak za intimne odnose otkriva tri koraka koja dovode do eksplozije u krevetu

Poslednjih godina se više nego ikada vodi polemika o dostizanju vrhunca, posebno kada su u pitanju dame. Iako mnogi ovaj pojam vezuju za zadovoljenje se*sualnog “apetita”, stručnjaci potvrđuju da vrhunac ima i te kako pozitivan uticaj na naše fizičko i mentalno zdravlje. Pa ipak, misterija “velikog O” izmiče i muškarcima i ženama koji misle da dovoljno znaju o toj temi i da će vrhunac postići priikom svakog intimnog odnosa. 

S druge strane, istraživanja nisu tako optimistična. Neka otkrivaju da čak polovina žena nije zadovoljna intimnim životom, a da 10 do 15 odsto njih nikada u životu nije doživelo vrhunac. Za razliku od žena, svega pet do 10 odsto muškaraca muči isti problem. 

Činjenica je da je svako telo drugačije, ali stručnjaci tvrde da bi parovi trebalo da isprobaju tri ključne stvari za postizanje vrhunca.

1. Stimulacija

Prema rečima doktorke Lori Minc, sve u vezi sa vrstom stimulacije koja vam je potrebna je kombinacija pritiska i ritma. Ona napominje da je prava količina stimulacije na erogene zone poput klitorisa, muškog polnog organa ili ušiju ključna u izgradnji s***ualnog uzbuđenja i da na kraju aktivira mišiće da se kontrahuju, što je neophodan fizički korak, prenosi nypost.com.

Shutterstock

Stimulacija je jedan od najvažnijih koraka koje vodi do uzbuđenja

Stimulacija treba da se primenjuje dobrim ritmom za koji neki smatraju da je ključ postizanja vrhunca. Unošenje vibratora u krevet je, prema nekim stručnjacima, sjajan način da pronađete G tačku. Sa ulaskom u dobar ritam i fokusiranom pažnjom na intenzivnost može obuzeti sve druge misli i samosvest i osobu dovesti u trans.

2. Svesnost

Da biste postigli vrhunac, stručnjaci savetuju da se izoštrite na senzacije intimnog iskustva i osvestite ih. Minc napominje da je od velike važnosti sinergija tela i uma, ali da većina nas to ne radi u svakodnevnom životu, a kamoli u se*sualnom. Mnogi su tokom odnosa okupirani mislima o tome kako izgledaju, da li rade to što rade kako treba i slično.

Pixabay.com

Meditacija vam može pomoći kod vežbanja samosvesnosti

Minc ističe da se vrhunac ne može dostići ako niste prisutni u svom telu; zbog toga morate da naučite da se povežete sa sobom. Meditacija i joga su dobre kako biste vežbali svesnost ili puštali muziku tokom intimnih odnosa.

Ona ističe da možete trenirati pažljivost prilikom pranja zuba, fokusirajući se na senzacije, što treba preneti i u spavaću sobu.

3. Komunikacija

Kada otkrijete koji vas to ritam dovodi do cilja, morate to saopštiti i partneru. Minc ističe kako parovi koji govore mnogo o tome šta im je potrebno tokom intimnih odnosa imaju mnogo veće šanse za dostizanje vrhunca. Doktorka napominje da niko nikom ne čita misli i da je mit kako naš partner zna šta želimo. Stenjanje bi partneru moglo da ukaže verbalno u kom pravcu da ide kako biste dostigli vrhunac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: