in

ŠTA ŽENE STAVLJAJU NA 1. MESTO U SE*SU? Muškarci će se nakon ovoga HVATATI ZA GLAVU

Istraživači sa Zapadnog sveučilišta u Pomoni u Kaliforniji proveli su fokus istraživanje na grupi žena te ih pitali kako se osećaju kad nemaju orgazam i što su učinile po tom pitanju. Bez orgazama, kazale su žene, osećale su se tužno, frustrirano, nezadovoljno i ogorčeno. No, retke su prijavile pokušaj podučavanja svojih partnera. Njihova glavna briga nije bilo njihovo vlastito zadovoljstvo, već strah da bi bilo kakve kritike povredile ego partnera, prema Psychology Today.

Muški ego nije tako krhak kao što veruju mnoge žene – posebno mlade žene

Muškarci svih dobi imaju bogato iskustvo u rešavanju razočaranja – gubitka u sportu, zastoja u karijeri i odbijanja prethodnih žena. Nakon razočaranja, gotovo svi muškarci se pokupe i izvuku lekciju iz svojih iskustava. Zato, kada podučavaš svog muškarca što ti više godi u seksu, ne odbijaš ga. Samo tražiš male prilagodbe. Muški ego preživeće sasvim dobro -posebno ako pohvališ ono što ti se sviđa u njegovom vođenju ljubavi ili što te poslušao i prilagodio seksualni stil po tvojoj želji.

Nemoj se samo žaliti prijateljicama da tvoj muškarac nije najbolji ljubavnik za tebe! Reci mu biranim rečima. Ako to ne učiniš, on ne može znati tvoje želje i preferencije. Nitko ne može čitati ničije erotske misli. Zaljubljivanje ne daje psihičke moći.

Muškarac ne može znati tvoje seksualne želje i fantazije, ako mu ih ne kažeš. To što su njegovoj poslednjoj partnerici pružali zadovoljstvo određeni erotski potezi ne znači da će i tebi jednako goditi ili obrnuto.

foto: Profimedia

Ako se bojiš reći iz straha da ne povrediš njegov krhki ego, nikada neće naučiti u čemu uživaš i što ti se sviđa. Ugrožavaš budućnost veze. No, žene nisu jedine koje žele seksualne prilagodbe. Mnogi muškarci takođe imaju zahteve, a neki se osećaju nelagodno govoriti o tome. Evo nekoliko načina kako jasno izraziti svoje seksualne želje.

Budi precizna

Nemoj reći: “Volela bih da si nežniji.” To je nejasno. Bolje reci: “Volela bih da mi nisi tako jako uštipnuo bradavice.” Poredaj svoj popis od zahteva o kojima je najlakše razgovarati, do onih koji su najteži. Počni s najjednostavnijim. Velike su šanse da to nije previše teško zatražiti. Ako partner to dobro prihvati, počinje se navikavati na “seksualno treniranje”. A postoje šanse da će se još više uzbuditi jer će primetiti koliko uživaš.

Počni trenirati svog dragog ljubljenjem

Poljubac
foto: Thinkstock

Ljubljenje je ključno za seksualno zadovoljstvo i zadovoljstvo mnogih ljubavnika, a većini je ljudi lakše razgovarati o ljubljenju nego o igri genitalija. Počni s komplimentom, a zatim iznesi svoj predlog. “Volim način na koji se ljubiš, ali volela bih da mi više ližeš usne. Da ti pokažem.” +

Kad ti se sviđa što se događa, pohvali ga rečima, a kad si manje oduševljena bilo kojim potezom, šuti. Ako dosledno potičeš ono što ti donosi zadovoljstvo, velika je verovatnoća da ćeš dobiti mnogo toga, a manje onoga što izaziva šutnju.

Izjavi svoje namere

Dok se stvari zahuktavaju, gledaj partnera u oči i reci nešto poput: „Želim da ne osećaš ništa osim užitka. Ako bilo što, što radim ne pruža užitak, molim te da mi to odmah kažeš pa da ti mogu pružiti ono u čemu uživaš.” Ovo će neverovatno impresionirati partnera.

Muškarci pre nego što započnete bilo kakvu erotsku predigru, recite: “Voleo bih ti milovati grudi, otkopčati grudnjak.. “Da li je to u redu?” Ako ona kaže da, nastavi. Ako okleva, reci nešto poput: “Obećavam da ću biti nežan.” “Prestati ću kad god želiš.” A ako kaže ne, poštujte njene želje.

“Je li ovo u redu?” Nakon erotskih igrica uvek postavi ovo pitanje. Zatim upitaj: „Želiš li nežniji dodir? Čvršći? Molim te reci mi.” Dakle, dame i gospodo, ako želite uživati ​​u seksu, morate reći partnerima što vas veseli i zatražiti poučavanje o tome što im se sviđa.

(Espreso/ 24 sata)