in

Samo 1 odsto žena MOŽE DA GA DOŽIVI!

Intimni odnosi, Foto: Profimedia

Na muškom i ženskom telu postoji nekoliko erogenih zona čijom se stimulacijom podstiče orgazam.

Bradavice su jedna od osetljivijih zona i kod žena i kod muškaraca, a neke žene čak mogu i da dožive orgazam dodirivanjem bradavica i priča se da je ovo ubedljivo najintenzivniji vrhunac…

Ipak, one su ponekad nepravedno zanemarene nekim popularnijim erogenim zonama kao što su G tačka i klitoris.

Istina je zapravo da je unutrašnjost bradavica popunjena nervnim završecima zbog čega su one vrlo osetljive na dodir.

Zanimljiv je i podatak da se tokom odnosa ako dodirujete bradavice, vaša dojka može uvećati čak za 25 odsto.

Istraživanja su pokazala da stimulacija bradavica povećava seksualno uzbuđenje kod 82 odsto žena i 52 odsto muškaraca. Još jedno istraživanje bavilo se ispitivanjem povezanosti bradavica sa mozgom i pokazalo je da stimulacija bradavica aktivira ista područja u mozgu koja su zadužena za uživanje, jednako kao i stimulacija klitorisa i vagine.

Kada dođe do stimulacije bradavica, signal putuje do hipotalamusa u mozgu a jedna od njegovih najvažnijih funkcija jeste da reguliše hemijske reakcije koje se dešavaju u mozgu. Hipotalamus tada luči neurohormon koji utiče na povećanje bliskosti sa partnerom i podstiče veće seksualno zadovoljstvo.

Iako u teoriji, svaka žena može da doživi vrhunac uz stimulaciju bradavica, to u praksi traži mnogo vežbanja, a istraživanja pokazuju da je svega 1 odsto žena bar jednom doživelo ovakav orgazam.

Takođe, što češće i lakše žena doživljava vaginalni ili orgazam putem klitorisa, veća je verovatnoća da će moći da doživi orgazam i stimulacijom bradavica.

Ovakav orgazam može biti različitog intenziteta, a vrlo je sličan uobičajenom orgazmu.

Da biste doživeli ovakav orgazam, nemojte biti usredsređeni na njega – samo se opustite, stimulišite bradavice i ostalo će doći samo po sebi.

A evo šta kažu žene:

Kada ste prvi put shvatili da možete da doživite orgazam preko bradavica?

Žena A: Bila sam s dečkom i on je držao ruku preko mog ramena dok smo gledali film. Počeo je lagano da se igra mojim bradavicama preko majice i zamalo sam doživela vrhunac. Nakon toga sam eksperimentisala sama.

Žena B: Kroz predigru i eksperimentisanje s mojim prvim dečkom. Oboje smo bili vrlo neiskusni i nijedno od nas nije imalo prethodne seksualne partnere, pa smo istraživali jedno drugo.

Usledilo je mnogo uživanja. Bilo je postupno, ali vrlo moćno. Posle sam bila iskreno zadovoljna! Što se mene tiče, to je sjajna stvar – samo još jedan način da se postigne zadovoljstvo.

Žena C: Partner se igrao s mojim grudima mnogo nežnije nego što se to inače radi. U početku je bilo dosadno, dodir je bio premekan i htela sam da mu dam neke instrukcije, a onda sam odjednom shvatila da mi se bliži orgazam. Oboje smo bili šokirani.

Kako orgazam preko bradavica upoređujete s genitalnim, kakav je osećaj?

Žena A: Traje duže, oseća se nekako dublje, a po meni je i osećaj manje “intenzivan”, ali prijatniji. Takođe i traje duže.

Žena B: Mislim da orgazmi na bradavicama ne traju toliko dugo koliko genitalni orgazmi, a osećaj “talasa” koji dobijam genitalnom stimulacijom nije tako izražen – orgazmi preko bradavica osjećaju se oštrije i kraće, pretpostavljam. Međutim, kada imam orgazam preko bradavica, osetljivije mi je i genitalno područje.

Žena C: Vrlo slično, ali sa čudnim osećajem u grudima, skoro kao da su otečene.

(Espreso/24sata.hr)