in

Po starim verovanjima na ovim mestima u kući NE SMETE da držite vodu!

Cveće u vazi, Foto: Profimedia

Energija vode može da bude pokretačka snaga i veoma pozitivna, ali i negativna ako se ne pridržavate nekoliko osnovnih načela ovog drevnog kineskog učenja.

Zato je veoma važno gde u svojoj kući držite vodu.

Stručnjaci za Feng Šui navode gde u kući ne smete da držite vodu ukoliko ne želite da privučete negativne stvari.

Sa desne strane ulaznih vrata

Kada stanete iznutra, licem okrenuti ka ulaznim vratima, voda (odnosi se i na spoljašnjost i unutrašnjost kuće) ne sme da bude sa desne strane.
To navodno privlači lošu energiju za porodicu i vezu, a to se naročito odnosi na oženjene muškarce, koji će po ovim verovanjima, biti skloni preljubi.

U spavaćoj sobi

Po Feng Šui verovanju, voda je uvek Jang, a spavaća soba Jin. Ta dva elementa se nikako ne slažu, i zato se ne preporučuje držanje vode u spaćoj sobi, pa čak ni slika sa vodenim motivima. Smatra se da to šteti zdravlju i bračnim odnosima.

Par, Ljubav, Seks, Krevet, Odnosi, Spavaća soba, Brak, Veza
foto: Profimedia

Iza leđa

Takođe, vodite računa da vam akvarijumi, ili slike sa motivima vode, ne stoje iza leđa dok sedite ili se odmarate. Ovo se ne odnosi na vazne i slavine.
Ovako pozicionirana voda donosi neočekivane negativne promene na poslovnom i ličnom planu. Zbog toga ovaj elemenat morate da držite pod kontrolom.

Ispod stepenica

Još jedno mesto gde nije dobro držati vodu. Iako se ovaj prostor čini kao idealan za akvarijum ili vazne sa cvećem, to nije dobra ideja jer vi dok idete stepenicima simbolično gazite ove simbole sreće i bogatstva.

Ovo verovanje se naročito odnosi na decu, malu ili odraslu, i postavljanje vode ispod stepenica može da im nanese veliku finansijsku štetu.

stan
foto: Profimedia

Ustajala voda

Vodite računa da u kući nemate ustajalu vodu, koja truli ili smrdi. Nije bitno da li se radi o akvarijumu ili terarijumu, ili običnoj ćaši sa vodom koju ste skroz zaboravili i koja danima stoji na ormanu i privlači lošu energiju.

Naravno, na vama je da odlučite da li ćete poverovati u ovakva i slična verovanja…

Bonus video:

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso)