in

Ovo je 7 grehova koji uništavaju intimne odnose!

Intimni odnos između partnera je složen i često može biti izvor stresa i nezadovoljstva. Onlajn platforma za se*sualno obrazovanje Beducated identifikovala je sedam se*sualnih „grehova“ koje ljudi često čine u spavaćoj sobi. Ovi gresi mogu biti uzrok nedostatka zadovoljstva u se*sualnom životu, a istraživanje Decoding Desire pokazalo je da 60 odsto muškaraca i žena nije zadovoljno svojim intimnim životom. Evo potencijalnih greški i kako ih izbeći.

Shutterstock

Ne dozvite da vam neki od 7 “grehova” stane na put zadovoljtvu u krevetu

Greh ćutanja

Nedostatak komunikacije među partnerima je čest problem koji dovodi do nezadovoljstva u se*sualnom životu. Prema podacima istraživanja, čak 95 odsto ispitanika je iskazalo nedostatak komunikacije u pogledu izražavanja želja, potreba i granica. Otvorena komunikacija je ključna za usklađivanje želja i potreba vašeg partnera u spavaćoj sobi.

Greh želeti više

Često se čini da bi više se*sa moglo poboljšati vaš se*sualni život, međutim, istraživanja pokazuju da više se*sa ne znači uvek i srećniji se*sualni život. Fokusiranje na kvalitet nad kvantitetom može biti ključ za rešavanje problema u krevetu.

Greh rutine

Rutina može ubiti strast u spavaćoj sobi. Polovina učesnika istraživanja izrazila je želju da eksperimentiše i isproba nove tehnike kako bi stvari bile interesantnije. Otvorenost za eksperimentisanje može oživeti se*sualni život i ojačati intimnu vezu između partnera.

Greh jurnjave orgazma

Lažiranje orgazma može biti štetno za se*sualni odnos, a prema istraživanjima, dve od tri žene priznale su da su to učinile kako ne bi povredile ego svog partnera. Fokusiranje na zadovoljstvo umesto na postizanje orgazma može promeniti dinamiku se*sualnog odnosa i povećati zadovoljstvo.

Shutterstock

Uživajte u svakom trenutku

Greh nebrige o sebi

Stres može imati značajan uticaj na se*sualni život, a 61 odsto učesnika istraživanja je izjavilo da stres direktno utiče na njihov se*sualni život. Briga o svom mentalnom i fizičkom zdravlju može pomoći u povećanju se*sualnog zadovoljstva, želje i samopouzdanja.

Greh nejednakosti

Neravnoteža libida između partnera može biti izvor stresa u odnosu. Obraćanje pažnje na svakodnevne probleme vašeg partnera i pronalaženje vremena za zajedničko istraživanje intimnih trenutaka može pomoći u balansiranju neravnoteže.

Greh se*sualne neobrazovanosti 

Se*sualno obrazovanje igra ključnu ulogu u se*sualnom životu. Podaci istraživanja pokazuju da su obrazovani studenti imali 67 odsto veće šanse da budu zadovoljni svojim se*sualnim životom. Stoga je važno tretirati se*sualno obrazovanje kao proces doživotnog učenja.

BONUS VIDEO:Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /