in

Ova caka s kafom od pet minuta mi je spasla brak

Ova caka s kafom od pet minuta mi je spasla brak

U čemu je tajna?

Početak dana uz šoljicu kafe i ćaskanje s partnerom moglo bi da spreči razvod, smatra ekspertkinja za odnose i lajf kouč Aston Simonds.

„Moj muž i ja ovo radimo svaki dan jer je osećaj tako dobar i odmah se osećamo povezanije. Verujte mi, ako se povežete na samo pet minuta dnevno, to će se pozitivno odraziti na svaku drugu oblast vašeg života“, kazala je.

A pre četiri godine Simonds i njen muž su razmišljali o razvodu – njihovi razgovori su se vrteli oko kućnih poslova, računa i roditeljstva, uz rasprave o tome ko je radio sve, odnosno ko je radio nedovoljno”, piše NY Post.

„Između posla, večere, kupanja i čišćenja kuće, nismo imali vremena da razgovaramo i podelimo ono što nam je na umu“, priseća se ona.

Zato su oni usporili i ujutru počeli da provode tih nekoliko minuta zajedno uz kafu u nadi da će spasti svoj brak.

„To ne samo da je spaslo naš brak već je potpuno transformisalo našu vezu. Zašto? Zato što nas ovaj trik održava povezanim, čak i usred životnog haosa.“

Inače njeni klijenti kažu da je komunikacija jedan od najvećih izazova u odnosima, ali ovaj jednostavan potez pravi ogromnu razliku.

bivši dečko

„Stvarno verujem da je razlika između uspešne i neuspešne veze u tome što se parovi redovno posvete jedno drugom“, kaže ona.

Prvo, ona i njen muž kažu ono što osećaju, slušajući jedno drugo. Nakon toga se osvrnu na pozitivne aspekte i jednog i drugog i njihove veze.

„Treći deo ovog rituala je stvaranje sigurnog prostora za partnera da izrazi sve što ga brine. Neophodno je da se oba partnera osećaju ugodno i bezbedno da otvoreno podele šta imaju. Ideja je da ne osuđujemo jedno drugo.“

Zatim, Simonds preporučuje da odvojite nekoliko trenutaka za priču o ličnim i zajedničkim ciljevima kako biste uskladili svoju viziju budućnosti i smislili kako da se međusobno podržite dok ostvarujete svoje snove.

Na kraju, tu je i odlučivanje o tome šta preduzeti ubuduće.

„Poenta je da budete jasni o konkretnim koracima koje treba da preduzmete i zajedno odlučite o najboljim rešenjima“, kaže Simonds.

Tu je i pet pitanja koja Simonds preporučuje za jutarnju kafu s partnerom.

Kako se ti lično osećaš i kako se osećaš što se tiče naše veze?

Šta voliš u našoj vezi, šta dobro funkcioniše?

Da li misliš da nešto ne funkcioniše, a nisi do sada rekao?

Šta ti je važno ove nedelje i kako da te podržim? Šta ti treba?

Šta treba da uradimo posle ove kafe?

***

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram