in

NOĆNA RUTINA KOJA MOŽE SPASITI BRAK I VEZU: Vrlo je delotvorna i

Čak i stručnjaci za veze o se*s mogu upasti u monotoniju po pitanju intimnih odnosa. Vanesa Marin, poznata terapeutkinja za intimne odnose je otkrila da je svaki put kada bi njen muž, Ksander, pokušao da je dodirne, osećala nelagodnost. Svaki nežniji dodir ona je počela da shvata kao uvertiru za odnos, iako ona to nije želela. 

Da bi se izborila sa ovim problemom ona je u njihov brak uvela novu praksu – noćno ljubljenje. Ova jednostavna rutina im je pomogla da uživaju u fizičkoj bliskosti, bez pritiska da moraju imati se*s. 

– Upravo ta noćna rutina je skinula pritisak sa nas da moramo imati se*s, ako počnemo da se ljubimo i stvarno nam je omogućila da uživamo u ljubljenju, samo zbog ljubljenja, a ne kao vrstu predigre – istakla je Vanesa, a o tome je pisao i NY Post.

Kroz “zagrevanje” bez odlaska do samog kraja, ova rutina je razbila barijeru između ljubljenja i intimnog odnosa. Vanesa i Ksander su odlučili da nemaju se*s tokom prvog meseca uvođenja ove noćne rutine, kako bi naglasili suštinu rituala. 

– Bilo je trenutaka kada smo oboje bili uzbuđeni i morali smo da izađemo iz kreveta. Noćno ljubljenje traje samo nekoliko sekundi do nekoliko minuta, ali ima veliki uticaj na naš odnos – objasnila je Vanesa. 

Foto: Shutterstock

Ljubljenje pred spavanje

Iako su mnogi naglasili da svaka intimnost gubi na strasti ukoliko nema spontanosti, za Vanesu i Ksandera, koji su u braku 13 godina, ova rutina odlično funkcioniše. 

– Ne prisiljavamo se da to radimo, ali znanje da imamo ovu malu tradiciju pomaže nam da prebrodimo mnoge svađe. Uživanje u kratkim i namernim poljupcima je način da se prioritet daje intimnosti u vezi nad samim se*som – istakla je Vanesa.

BONUS VIDEO:Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /