in

Nikad vam neće uspeti ma koliko pokušavali

Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate – Srpski

Postoji nekoliko univerzalnih pravila koja moraju da se poštuju kada se prave palačinke. Bezobzira na to da li su u pitanju one klasične, tanane i mekane ili vazdušaste, male američke, kada je u pitanju pečenje, nema mesta za greške.

Ipak, greške postoje, pa da se ne biste konstantno pitali u čemu je problem i zašto palačinke ne uspevaju, obratite pažnju na ova četiri detalja:

Previše mešanja

Smesu za palačinke ne treba previše da mešate ili da miksirate, jer će gluten da počne da se razvija i testo će da postane elastično, što znači da će palačinke da budu gumenaste.

Malo više strpljenja

Testo za palačinke ne bi trebalo dugo da stoji, kako bi vaše palačinke bile savršene, smesu pokrijte i pustite je da stoji do pola sata, ali ne više od toga.

Odgovarajuća temperatura pečenja

Ako tiganj nije zagrejan testo će da se razlije i da upije svu masnoću kojom ste podmazali tiganj. Testirajte temeperaturu malom količinom smese i tek kada je potpuno spreman sipajte testo.

Prečesto okretanje

Suzdržite se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. Ovo važi posebno za američke palačinke jer bi mogle da splasnu ako se prerano okreno.

A kada proučite sve ove trikove, isprobajte neki od sjajnih recepata:

Palačinke sa kokosom i jagodama

Domaće palačinke

(Espreso/BlicŽena)