in

Može da bude VEOMA OPASNO!

Ilustracija, Foto: Profimedia

Profesionalna organizatorka i osnivačica Virdžinija Izi Living Solušn Džini Undervud navodi da većina njenih klijenata ima jednu stvar zajedničku, a to je da poseduju previše stvari za prostor u kojem žive.

Dobro mesto za početak čišćenja i organizovanja stvari je, dodaje, ormarić ispod sudopere jer je kod mnogih jedan od najpretrpanijih prostora za odlaganje. Savetuje da tamo držite samo ono što se koristi u kuhinji, a izbacite sredstva za čišćenje WC-a, krpe za prašinu i slično.

Organizacijski kuhinjski pribor

„Neotvorene kese za smeće i zalihe tableta za mašinu za sudove ili deterdženata za sudove i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vredni prostor“, kaže organizatorka iz Bostona Lisa Duli, piše Klix.ba.

Opasne hemikalije

„Snažna sredstva za čišćenje poput izbeljivača trebalo bi da budu u podrumu ili nekom drugom mestu van dohvata dece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo“, kaže Duli.

Kuhinjske krpe i papirne kese

Ti predmeti ne idu pod sudoperu jer ih voda može uništiti, pa ih bolje stavite u neki kuhinjski ormarić ili neko slično mesto.

Zapaljivi proizvodi

„Razređivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uslovima spontano zapaliti, a to se najčešće događa s nauljenim krpama nakon što ih koristimo npr. za nanošenje laka za nameštaj“, kaže Undervud.

(Espreso / Krstarica)