in

MEDIJI JAVLJAJU, UMRLA POLITIČARKA!

Političarka, Foto: Printscreen/Youtube/ Levin College at CSU

Još jedna velika žena je napustila ovaj svet.

Porodica i prijatelji se opraštaju od nje.

Medlin Kejn, prva žena koja je bila gradonačelnica Lejkvuda, umrla je u ponedeljak u 72. godini.

Grad Lejkvud izražava saučešće porodici i najbližima bivše gradonačelnice Medlin A. Kejn, koja je danas preminula. Gradonačelnica Kejn je bila prva žena koja je služila Lejkvudu kao gradonačelnica, na funkciji od 1996. do 2003. Ona je bila posvećena javna službenica čija je karijera takođe uključivala rad kao činovnik Saveta Lejkvuda i predstavljanje naše oblasti tokom više mandata u Predstavničkom domu Ohaja.

Političarka
foto: Printscreen/Youtube/ Levin College at CSU

„Danas sam tužna od kada sam čula za smrt bivše gradonačelnice Medlin Kejn, prve žene koja je služila u ulozi grada Lejkvuda. Poznajem Medlin od detinjstva, kada je radila sa mojim ocem na brojnim lokalnim javnim pitanjima i inicijativama. Imam mnogo lepih uspomena na Medlin i njenu ljubaznost.

Poslednjih godina, ona bi slala beleške podrške dok sam i sama prelazila u javnu službu. Kao žena lider, osećala sam zajedničku vezu sa Medlin, koja je svoju karijeru posvetila služenju javnosti ovde u Lejkvudu i takođe u Državnoj kući u Ohaju.

Političarka
foto: Printscreen/Youtube/ Levin College at CSU

“Moje misli i molitve su sa njenim najmilijima“, rekla je gradonačelnica Megan Džordž.

Prema sajtu Ohajo Statehouse, Kejn je bio aktivna u nekoliko političkih i građanskih organizacija, uključujući Lejkvud poslovne i profesionalne žene, Privredna komora Lejkvuda, Cudell Neighborhood Improvement Inc., Udruženje susedstva Zapadnog Bulevara, Liga građana Velikog Klivlenda, Politička organizacija žena okruga Cuiahoga. Poslanički klub, Lejkvudski demokratski klub, Siti klub, Demokratska stranka okruga Cuiahoga i Komisija za politiku i istraživanje žena Ohaja.

(Espreso)