in

KADA SAM 1. PUT SPAVALA SA DEČKOM, PRIMETILA SAM NEŠTO ČUDNO I OTIŠLA KOD LEKARA: Istina me je PRENERAZILA!

Vođenje ljubavi, Foto: Profimedia

– Kad sam tek upoznala svog sadašnjeg dečka, osetila sam nekakve čudne simptome u intimnoj regiji. Par nedelja kasnije, ispostavilo se da imam hlamidiju. On je takođe uradio test i bio je negativan. Međutim, ja sam se igrom slučaja pre nego što sam njega upoznala testirala na sve polno prenosive bolesti i sve je bilo u redu. Moj dečko se pre mene nije testirao i nije mi jasno kako je onda on bio negativan, a ja pozitivna.

Tri meseca kasnije, ponovo sam se testirala da budem sigurna da hlamidije više nema. Dobila sam negativan rezultat, a on je odbio da se testira.

12 meseci je prošlo, ja opet dobijem slične simptome, opet odem na test i opet sam pozitivna na hlamidiju. On još čeka rezultate, naterala sam ga da se testira. Ja ne znam šta da mislim osim da me vara, a on se kune da me nikada nije prevario. Jako sam ljuta i zbunjena, a on stalno ističe da je prvi put na testu on bio negativan a ja pozitivna. Ništa nema nikakvog smisla i na ivici sam da ga ostavim – kaže ova žena.

Ona dalje objašnjava i da je, iako je dečko prvi put dobio negativne rezultate, ipak dobio terapiju za svaki slučaj, i da je uverena da je test bio lažno negativan.

– Ja prosto nisam mogla da dobijem hlamidiju nigde osim od njega jer sam samo sa njim imala odnose – kaže, dodajući da se sada pita da li je i njen negativan test bio lažno negativan.

– Razmišljam da ga ostavim, ali ne mogu kada nisam sigurna da me vara. Inače se odlično slažemo i zaista ga volim, ali ova situacija me baca u veliku dilemu. Kako da budem sigurna da me ne vara? Zakleo mi se u živote svoje dece da me nije varao – pita se ona.

– Sačekaj da se opet testirate i vidi šta ćeš. Moguće je da si onda zaista dobila lažno negativan rezultat i da nisi sasvim izlečila hlamidiju.

– Ako sada dobije pozitivan rezultat, ja bih pretpostavila da vara.

– Žao mi je, ali dobila si hlamidiju dva puta. Jasno je da ne treba da mu veruješ ni reč.

– Ako ćeš već ostati s njim, makar insistiraj na kondomima – savetuju je.

– Čim se zaklinje u život svoje dece, znači da laže. Samo bi lažov mogao da se tako dramatično zaklinje – poručuju joj.

(Espreso)