in

Hiljade žena preporučuje da probate novu seks tehniku

U novoj godini treba isprobati i nove trendove u seksu.

Dok se spremamo za ulazak u novu, 2024. godinu, mnogi ljudi sastavljaju novogodišnje rezolucije ili odluke koje se obično svode na dijetu i odlazak u teretanu.

S druge strane, mnogi vole da začine stvari u spavaćoj sobi, a nema boljeg načina da to urade nego s novim seksualnim trendom, zar ne?

Najnoviji trend u koji možete da se upustite ispod čaršava je poznat kao „plićak“ i radi se o tehnici koja zapravo nema dugu istoriju.

Iako se prvi put pojavio pre samo dve godine, on je daleko od futurističkog seksualnog manevra za koji niko nikad nije čuo.

Trend je u centar pažnje stavila anketa – u kojoj je na hiljade američkih žena otkrilo da je šest od sedam njih već koristilo ovu seksualnu tehniku kako bi im seks i masturbacija bili prijatniji.

Dakle, šta je tačno ova tehnika?

Foto: Shutterstock

„Plićak“ je oblik seksualne igre koji uključuje laganu stimulaciju ulaza u vaginu.

U suštini, za „plićak“ se koriste prsti, igračke, penis ili jezik kako bi partnerka dostigla zadovoljstvo.

Sesil Gasnolt, brend direktorka kompanije za seks igračke SmileMakers, rekla je za Glamour prošle godine: „Ako praktikujete penetrativni seks, možda vam je već bilo prijatno kada glava penisa stvara pritisak na vaginalni ulaz pre ili na samom početku penetracije. A isto je sa igračkom ili prstima. Ideja je da se uđe u vaginu samo nekoliko centimetara.“

U međuvremenu, stručnjak za seks Nes Kuper za Metro kaže: „Prljavi razgovori mogu naterati telo da oslobodi dobre hormone – kao što su dopamin i oksitocin, koji ne samo da nas mogu pokrenuti već nam pomažu da se dodatno povežemo sa seksualnim partnerima. Takođe se oslobađa testosteron koji može pomoći kod uzbuđenja i orgazma. Što se tiče drugih seksualnih trendova o kojima će se pričati u 2024. godini, sve je povezano sa seksualnim igračkama.“

Seksualne igračke, tvrde stručnjaci, olakšavaju oslobađanje od tenzija.

Kejt Mojl, psihoseksualna terapeutkinja, rekla je za Metro da će u 2024. seksualno zdravlje biti još popularnije.

Seks i zadovoljstvo definitivno više ne stanuju na margini.

BONUS VIDEO:

***

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram