in

G TAČKA JE IZMIŠLJOTINA?! Stručnjak za ODNOSE zapušio usta, ŽIVELI STE U ILUZIJI?!

Ilustracija, Foto: Ilustracija, WillVision Photography via Foter.com / CC BY

Niko zapravo ne zna kolika je prosečna veličina penisa

“Ne postoji studija koja dokazuje prosečnu veličinu penisa i vrlo je malo verovatno da će ikada postojati. Evo zašto: vrlo malo muškaraca je spremno da se javi da im naučnici izmere penis. Gotovo sve studije koje su sprovedene oslanjaju se samo na merenje koje je nepouzdano i hrpu pretpostavki. Fokus je uvek na dužini, a ne na opsegu”, govori Trejsi Kohs.

“Većina ljudi veruje da je primarna funkcija predigre da se žene uzbude i da muškarcima to uopšte nije potrebno. Postoje dokazi da duža predigra dovodi do većeg nivoa zadovoljstva, kako za žene tako i za muškarce.”

Nema smisla mokriti nakon seksa

“Većini žena koje su imale infekciju mokraćnog sistema rečeno je da mokre nakon seksa kako bi se smanjile šanse da se ponovo inficiraju. Ideja je bila da se mokrenjem ispiraju sve bakterije koje su ušle u mokraćnu cev tokom odnosa. Ne postoje dokazi da to zaista sprečava infekcije. Žene i dalje imaju 30 puta veću verovatnoću da će dobiti infekciju nego muškarci jer je naša mokraćna cev blizu vagine i anusa i bakterije se lako šire. Naša mokraćna cev je takođe kraća, pa bakterije lakše dospeju do bešike.”

Vibrator nije izmišljen da bi lekaru olakšao posao

“Postoji jako uzbudljiva i zabavna priča koja kaže da su vibratori izmišljeni kako bi ih lekari koristili na ženama da izleče histeriju. Histerija je bio izraz koji su lekari koristili za opisivanje bilo koje vrste ženskih simptoma povezanih sa stresom ili teskobom oko 1880. godine. Navodni ‘lek’ za histeriju bio je da lekar zadovoljava pacijentkinju i dovodi je do orgazma. Ali ne postoji literatura ili podaci koji bi mogli da pruže bilo kakav dokaz da su lekari ikada lečili pacijentkinje na ovaj način.”

Klitoris nema dvaput više nervnih završetaka od penisa

Stalno se izveštava da klitoris ima 8.000 nervnih završetaka samo na vrhu (deliću koji možete da vidite). To je tvrdnja koja se pojavljuje čak i u udžbenicima. Ipak, istina je da ne postoje studije koje nam govore koliko nervnih završetaka ima u penisu ili klitorisu.”

Ne postoji G tačka

Većina vas verovatno nije iznenađena ovom činjenicom. Zašto je naziv još uvek uobičajen? Zato što je to lakše upotrebiti za opisivanje vrlo osetljivog područja unutar vagine nego (tačniji) izraz ‘prednji zid’ ili ‘unutrašnja klitoralna stimulacija’.To nije poseban anatomski entitet, zaključila je.

(Espreso)