in

Evo kako najjednostavnije osušiti VEŠ preko ZIME, NIKAKO NE PROPUŠTAJTE

Povadili ste džempere, dukseve i zimsku garderobu. Sve ste pažljivo složili i sad samo treba da iskombinujete šta ćete sa čim da nosite. Ali, kao i sve ostalo, i te stvari morate oprati.

A one nikako da se osuše, jer napolju je hladno.

Primenite neke od ovih saveta i vaš veš će biti suv očas posla.

Ukoliko veš sušite u kući, obavezno često provetravajte. Veš će se mnogo brže osušiti uz pomoć svežeg vazduha i na taj način ćete sprečiti pojavu buđi koju izaziva vlaga u stanu, a koja može biti opasna po zdravlje.

Kada sušite veš na sušilici, ostavite malo više mesta između komada odeće. Na taj način ćete omogućiti da vazduh bolje cirkuliše i da se veš brže osuši. Najbolje bi bilo da perete manje odeće istovremeno.

Kada ima sunca iznesite veš napolje. Mnogo je bolje da bude napolju, nego unutra. Čak i kada vam se odeća zaledi, kasnije će se mnogo brže osušiti i biće pufnastija.

foto: Profimedia

Ne sušite veš na radijatoru. Možda vam ta ideja deluje kao odlična, ali nije. Upotreba toplog tela za sušenje povećava vlažnost vazduha i na taj način imate veće šanse da izazovete pojavu buđi u stanu.

Ukoliko veš sušite u mašini za sušenje veša, obavezno stavite i jedan suvi peškir. On će upiti vlagu koja se stvara u mašini, a odeća će se brže osušiti i biće nežnija kada je budete izvadili iz mašine.

Pegla, takođe, može da vam pomogne u sušenju. Ne morate da čekate da se veš u potpunosti osuši, ali dobro procenite da li je dovoljno suva za peglu.

(Espreso)