in

Da li muškarac koji je prevario prvu ženu može da bude veran drugoj

Da li muškarac koji je prevario prvu ženu može da bude veran drugoj

Varaju svi i muškarci i žene, ali razna istraživanja pokazuju da muškarci ipak više varaju.

U Republici Srbiji u 2022. godini razvedeno je 9. 813 brakova. Pritom je prosečna starost muža pri razvodu braka 45,1 godina, a za žene 41,5 godina. Preljuba je uz nedostatak komunikacije, finansijske probleme i gubitak intimnosti, sigurno među vodećim razlozima razvoda. Varaju svi i muškarci i žene, ali razna istraživanja pokazuju da muškarci ipak više varaju.

Ali ako se pitate da li će muškarac koji vas je prevario prevariti ponovo, bilo vas bilo novu partnerku, britanska terapeutkinja Kimberli Mofit, koja ima višegodišnje iskustvo u radu sa parovima, nema dobre vesti. Ona kaže da njena praksa pokazuje da je velika šansa da će se to desiti opet.

Pitali smo vas šta mislite – da li muškarac koji je prevario prvu ženu može da bude veran drugoj?

Žene su nam rekle sledeće – „ne može“, „on je uvek veran sebi, to jest dosledan svojoj nezrelosti“, „nikada, prevarant i lažov jednom, prevarant i lažov uvek“, „naravno da može“, „niti su sve žene iste niti su veze iste“, „vernost je odgovornost, a prevara je izbor“, „čisto sumnjam – jednom švaler uvek švaler“, „nekim muškarcima je jednostavno dosadno ili su samo radoznali“, „varanje ima mnogo nivoa, razloga i oblika. Ako je prvu ženu prevario ne znači niti da će drugu da prevari, niti ako to i uradi da će da bude iz istog razloga. Odnosi se i na njega ali i na nju“, „ako se zaljubi – ne može“.

A muškarci? Jedan je rekao „naravno da ne“, ali bilo je i ovakvih – „može,on je veran i trećoj i četvrtoj“ i „samo ako je drugu varao sa prvom“.

Kakva su vaša iskustva?

***

Bonus video:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram