in

AKO RADI OVIH 5 STVARI TOKOM SE*SA, ZAISTA TE VOLI: Spremite se za AKCIJU!

Prva faza međusobnog upoznavanja uvijek je naročito uzbudljiva i zbunjujuća. Kamo nas to vodi zajedničko provedeno vreme? Voli li me doista? Ili samo uživa u seksu? U nekom trenutku jednostavno želiš znati gde si. Ako se još ne usuđuješ tražiti otvoreni razgovor, trebala bi biti malo pažljivija tokom seksa. Naime, ovih nekoliko suptilnih znakova mogli bi ti otkriti ima li ozbiljne namere.

Evo kako ćeš tokom seksa otkriti voli li te doista

Želi te usrećiti

Seks igračke poput „womanizera“ i drugih stimulatora klitorisa jačaju polno samopouzdanje žena. Kroz samozadovoljavanje tačno saznamo što nas čini srećnima i u skladu s time ne želimo se odricati orgazma tokom seksa. Tvoja želja za strašću i požudom ne bi ga trebala prestrašiti. Ako je potrebno, mora izdržati dok kritikuješ njegovu divlju tehniku trljanja (naravno, lepim rečima). Ako te voli, želi učiti od tebe i uzeće sebi vremena. Vrlo brzo će shvatiti da vredi proučiti tvoje telesne reakcije do najsitnijih detalja.

Njegov orgazam je sporedan

Za njega seks ne znači tek provođenje njegovih pornografskih maštarija. Orgazam po licu? Trebala si o tome razgovarati barem jednom (ništa nije tako seksi kao konsenzus!). Trebalo bi mu biti jasno da njegov penis nije jedina zvezda showa. Vagini treba barem toliko pažnje – bolje još i više! Ali, to ga ne bi trebalo učiniti nestrpljivim. Isprobaj različite stvari i nemoj dopustiti da te sili na nešto – na primer, ako ne voliš kunilingus ili analni seks.

Razume nesigurnosti

Kada smo nesigurni, tada nam je osobito lako zgrčiti se, a onda imamo pak imamo problem s opuštanjem. Ako želi samo kratku aferu, možda neće biti pažljiv prema tvojim emocionalnim potrebama i fokusiraće se isključivo na svoje seksualno zadovoljstvo. Ali, mi nismo roboti i ponekad nam treba prostora da izrazimo svoje osećaje. Na primer, ako želiš imati majicu na sebi za vreme seksa ili mrak u sobi, on to ne smije zanemariti. Koje ti misli prolaze kroz glavu tokom seksa? Šta te je oblikovalo u tvojoj (seksualnoj) biografiji? U najboljem slučaju, ukloniće ti nesigurnost ako ti kaže da te voli takvu kakva jesi.

Govori o svojim željama

Otvorenost u vezi trebala bi biti obostrana. Ako te voli, takođe bi ti se trebao otvoriti. Iskrenost nam često daje dojam da smo jako ranjivi. Ali, u vezi s poštovanjem jača se međusobno poverenje. Stoga pažljivo slušaj kad govori o svojim seksualnim sklonostima i željama. Definiši svoje granice i pogledaj što bi mogla integrirati u svoje vođenje ljubavi. I pre svega: pažljivo rukuj s poverenjem. Možda ti se čini primamljivim da svojoj najboljoj prijateljici odmah ispričaš sve svoje čudne tajne. Ali, to bi samo naštetilo tvojoj ljubavi.

Provodite vreme zajedno i bez seksa

Naravno, naročito se u prvih nekoliko meseci teško možemo odvojiti od svog ljubavnika. Želite se sve vreme maziti, paziti i još više od toga… Ali, ako ga doista zanima romantična veza, s tobom će uživati i u vremenu izvan kreveta. Obrati pažnju – želi li znati više o tebi ili samo traži načine da te što pre vrati u krevet? Čak i možete kombinovati oboje kako biste učvrstili svoju ljubav. Što iskrenije razgovarate o svojoj seksualnosti, to ćete više zabave proživeti zajedno.

(Espreso/ 24 sata)