in

Žena je oduševljenja ovim napitkom: Godinu dana je pila toplu vodu s limunom svako jutro, uopšte nije bila bolesna

Početak godine je idealno vreme da uvrstite zdravu naviku u život. Topla voda s limunom je jeftin napitak koji ima brojne koristi za organizam. Amerikanka Kristal Dejvis ga je godinu dana pila svako jutro toplu, i opisala promene koje su se desile u njenom organizmu. Primetila je da se ujutru lakše budi, ima više energije, nema opstipaciju, stomak joj se smanjio iako nije držala dijetu, a cele zime nije imala respiratorne infekcije. 

Sok od svežeg limuna u čaši tople vode idealan je napitak nakon buđenja, na prazan stomak, jer priprema telo za ono što ga čeka tokom dana – izbacuje toksine, blagotvorno deluje na kožu, podstiče rad mozga i organa za varenje, pomaže u gubitku viška kilograma, tvrde stručnjaci. 

 Nijednom nije bila bolesna

– Pila sam toplu vodu s limunom i medom 12 meseci, svako jutro na prazan želudac. Zanimalo me je da li je zaista tako dobar napitak. Ja sam vrlo zadovoljna. Cele godine nisam bila prehlađena, nisam imala grip ni probleme sa želucem, čak i kada sam ponekad osećala kao da će me uhvatiti prehlada, do toga nije došlo. Toliko sam bila oduševljena ovim napitkom da sam ga pila i na putovanjima – ispričala je Kristal. – Osim toga, razbudi me, da mi energiju i više nemam potrebu za kafom – kaže.

 Recept je jednostavan

– Stavim sok od pola svežeg limuna i kašičicu organskog meda u čašu od 200 ml. Prvo prokuvam vodu pa ostavim da se malo ohladi, toliko da se med istopi. Stavim sok od limuna pa popijem na prazan stomak. Ako vam je pola limuna previše, u početku možete koristiti četvrtinu, do se ne naviknete – kaže Kristal na osnovu svog iskustva. 

Bonus video: