in

Zašto milioni muškaraca NE MOŽE da uradi ovo s rukama, dok sve žene uspevaju

TikTok snimak koji je “preplavio” Internet, postao je viralan i mnoge je nasmejao i zaintrigirao, prikazavši devojku Džemi iz San Dijega koja zajedno sa svojim dečkom pokušava da izvede trik rukama. Ona mu pokazuje način na koji spaja svoje podlaktice ispred lica i kako ih zatim lagano spušta nadole ne odvajajući ruke jednu od druge.

Ipak, kada je došao red na njenog momka, on se malo pomučio. Iako je pokušavao u par navrata da učini isto, nije mu išlo “od ruke”. Među njegovim rukama se stvarala praznina.

 

 

Ključna stvar u celom triku je da se podlaktice dodiruju, čak i kada su laktovi potpuno ispravljeni.

Ovo je pokrenulo debatu na društvenim mrežama, jer su neki muškarci rekli kako mogu da izvedu ovaj trik, međutim, neki su objasnili to manjom kilažom koju nose.

Mogu to, al sam zaista dosta mršav što je verovatno razlog – napisao je jedan korisnik.

Drugi su se složili da je zaista teško izvesti ovaj trik, što zvuči pomalo smešno i nestvarno za „jači pol“.

Ipak, tu je nauka jača. Ona ovo objašnjava kompleksnom anatomijom koja se razlikuje između žena i muškaraca i činjenicom da su laktovi, ramena i ženski zglobovi po prirodi lakše savitljivi od muških.

 – Ženski kukovi i ramena su po prirodi manji pa je i ugao „nošenja“ lakta i podlaktice manji i fleksibilniji. -objašnjava Institut za anatomiju čoveka.

BONUS VIDEO: