in

Volela sam ove stvari u detinjstvu, to su sve pokazatelji mog stanja! (VIDEO)

Žena koja se izjašnjava kao dijagnostikovani psihopata podelila je svoja interesovanja iz detinjstva koja osvetljavaju mentalni sklop osoba sa ovim poremećajem ličnosti. Poznata kao Vik na Tik-toku, otkrila je svoju fascinaciju temama poput Holokausta, drevnih ljudskih žrtvovanja, životom naroda Maja i bajki braće Grim, među ostalim jezivim interesovanjima.

Studije pokazuju da psihopate, koje karakteriše smanjena empatija i sklonost traženju senzacija, često pokazuju povećano interesovanje za nasilne i uznemirujuće sadržaje. Ova privlačnost ka nasilnim pričama može poticati od želje za stimulacijom ili potrebe za afirmacijom dominacije, faktori koji mogu objasniti jedinstvena interesovanja i ove mlade žene.

– Bila sam opčinjena Holokaustom od malih nogu, a više sam volela originalne, nefiltrirane priče, gde se vide jasne slike brutalnog nasilja i kasapljenja od cenzurisanih verzija. Kada sam bila u trećem razredu, imali smo sajam knjiga u školi i sećam se da sam videla tu malu crnu knjigu nazvanu “Holokaust” i bila sam zaista zaintrigirana njome, dok sam jedva čekala da posetim muzej Holokausta – objašnjava Vik.

 

 

Njen drugi posebni interes su i Grimova bajke i originalne priče koje su “izuzetno morbidne”. Jedna od priča je “Ratnik mladoženja”, a pripoveda o banditima koji odvlače devojku u podzemno sklonište, prisiljavaju je da pije vino dok joj srce ne pukne, skidaju joj odeću pa je seku na komade.

Originalna Pepeljuga, još jedna bajka napisana od strane braće Grim, govori o polusestrama koje su pokušale da odseku svoj prst ili petu, da bi uspele da obuju staklenu cipelicu. Mnoge od ovih priča su kasnije prilagođene da budu prikladne za decu, ali TikTokerka je rekla da je imala veliku knjigu sa svim originalnim bajkama. Još jedno u nizu njenih interesovanja je ruska porodica Romanov koja je brutalno ubijena i nikad pronađena princeza Anastasija. 

 

 

– Poslednje posebno interesovanje su Asteci i Maje. Ne bi trebalo da vas iznenadi što sam bila zaista zaintrigirana celom temom ljudskih žrtava, takođe sam posetila sva mesta na kojima su navodno oni živeli. Na kraju sam fascinirana grčkom mitologijom – istakla je ona, a o tome je pisao i NY post.

Nedavno su stručnjaci u Novom Meksiku analizirali snimke žena koje su bile intervjuisane od strane policije, kako bi otkrili znake koji ukazuju na to da bi pojedina žena mogla biti psihopata. Otkrili su da najveće psihopate drže glavu veoma mirno. Nepokretni stav može biti taktika koju psihopate koriste da sakriju potencijalne tragove o svojoj ličnosti ili namerama, koje bi otkrio njihov govor tela. U budućnosti, ovakva saznanja bi mogla biti od velikog značaja za razumevanje i upravljanje psihopatskim tendencijama.

 

 

BONUS VIDEO:Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /