in

Već 5 godina nije takla brijač, a njena priča će vas iznenaditi! (VIDEO)

Ister Kaliksta-Bi (27) je Tiktokerka koja je donela odluku da prestane da se brije sa 22 godine. Ova devojka je već početkom dvadesetih bila umorna od društvenih normi koje propisuju ženama da budu potpuno bez dlaka. Ona pet godina kasnije otkriva da je odluka da ne uklanja dlake sa tela učinila da se oseća “se*sepilnije nego ikada”.

Sve je počelo kada ju je jedan momak sa kojim je izlazila nazvao preterano dlakavom, ali ističe da je bilo i onih koji su prihvatili njen izbor. Kroz svoje iskustvo, otkrila je da je “otkazivanje” upotrebe brijača učinilo da se oseća slobodnije i srećnije. Istovremeno ističe važnost samopouzdanja i otpora prema društvenim normama koje nameću ideju da su ženske dlake “nehigijenske, ružne i nepoželjne”.

 

 

Jedan momak mi je rekao da sam “previše dlakava” kada se ne obrijem. Da sam dlakavija čak i od njega. I da misli da ne bi trebalo da izlazi sa devojkom koja je dlakavija i od njega. Čim sam to čula, ostavila sam ga. Međutim, to me je inspirisalo da od tad više ne uzmem brijač u ruke. Moje dlake su svakim brijanjem postajale gušće, tamnije i jače, tako da sam bacila brijač i nikada se nisam pokajala – objašnjava ona, a o tome je pisao i San.

 

 

Ister je kroz svoje iskustvo, shvatila je da su ideje o uklanjanju dlaka došle iz društva, a ne od nje same.

Naime, ona je kao tinejdžerka prošla kroz traumatična iskustva, gde su je vršnjaci zadirkivali i vređali zbog dlaka na telu. Ister je sada odlučila da prihvati svaku dlaku na svom telu i da se suprotstavi ideji da ženske dlake nisu poželjne. Odbacivanje brijača ju je oslobodilo, čineći je srećnijom i sa više samopouzdanja nego ikada pre.

 

 

Ister ističe važnost samopouzdanja i otpora prema štetnim društvenim idejama, ističući da je danas mnogo srećnija i sposobna da analizira šta je dobro za nju, a šta nije. Kroz svoje iskustvo, poručuje ženama da je važno da imaju više samopouzdanja i da ga grade, kako bi bile otpornije na lažne ideje koje štete njihovom zdravlju i mentalnom blagostanju, dok se to dopada i njenom dečku.

Kada sam se zaljubila u tog momka, plašila sam se da mu pokažem da imam dlake čak i na grudima. Nisam znala da li da mu kažem ili pokažem. Bila sam ubeđena da će me ostaviti, jer uglavnom je tako bilo. Međutim kada ih je prvi put video, svidele su mu se. To mi je još jedan pokazatelj da nismo svi isti – zaključila je ona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: