in

Umrla najstarija Evropljanka, živela je preko 100 godina: Otkrila je jednostavnu tajnu DUGOVEČNOSTI u koju se klela

Umrla najstarija Evropljanka, živela je preko 100 godina: Otkrila je jednostavnu tajnu DUGOVEČNOSTI u koju se klela

Francuska časna sestra, Lusi Randon bila je najstarija osoba na svetu, a u trenutku smrti imala je 118 godina. Kako je Rojters preneo, Lusi je preminula u staračkom domu u Toulonu, a iza sebe je ostavila savete za dugovečnost.

Lusi Randon, koja je uzela ime Andre kada se priključila katoličkom redu sestara milosrdnica 1944. godine, prošle godine je preživela pandemiju. Rođena je 11. februara 1904. i bila je najstarija živa osoba na svetu prema svetskoj rang-listi superstogodišnjaka Gerontološke istraživačke grupe (GRG), piše Index.hr

Tajna dugovečnosti

Mnogi se pitaju u čemu je bila tajna njen e dugovečnosti, a najstarija Evropljanka jednom prilikom je otkrila šta je ono što je ispunjava i čemu duguje tolike godine.

Naime, ona je otkrila da svaki dan popije po čašu vina, kao i da je tajna u čokoladi. Osim toga, takođe je uživala jedući u društvu, a veruje se da ova navika takođe može doprineti dugovečnosti.

Istraživanje sa Univerziteta Oxford otkriva da što ljudi češće jedu s drugima, to je veća šansa da će biti srećniji i zadovoljniji. Studija iz 2013. godine u “Journal of Nutrition Education and Behavior” takođe je otkrila da je tokom čitavog životnog veka jedenje s drugima povezano sa zdravijom ishranom.

Osim u hrani i druženju, Lusi je uživala i u poslu, od kojeg mnogi beže. – “Kažu da posao ubija, mene je posao terao na život, radila sam do 108. godine”, rekla je prošle godine.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO