in

Srbi su totalno POLUDELI za ovom DIJETOM: Najviše se guglala prošle godine jer može sve da se JEDE, ali uz jedno važno PRAVILO!

Srbi su totalno POLUDELI za ovom DIJETOM: Najviše se guglala prošle godine jer može sve da se JEDE, ali uz jedno važno PRAVILO!

Često posle praznika ljudi žele da izgube što pre višak kilograma i vrate se na svoje prvobitno sranje. Moramo pre svega uzeti u obzir da je svaki čovek i organizam priča za sebe i da jedna dijeta drugom ne prija i obrnuto. 

Ipak, za ovu tvrde da doslovno menja život i to naravno na bolje. 

Pun naziv dijete je “intermittent fasting”, što bi u bukvalnom prevodu bilo “periodično gladovanje”.

Kada čujete “gladovanje” već vam se ne nastavlja da čitate ostatak teksta, ipak je daleko od strašnog. 

Ova dijeta sastoji se od modela 16:8, a on podrazumeva da 16 sati u toku dana ne jedete, dok je osam sati hrana dozvoljena. Iako cifra od 16 sati “gladovanja” izgleda zastrašujuće, imajte na umu da pola tog perioda možete da prespavate.

unsplash.com

 

 

Vreme podešavate kako vama najviše odgovara i ne mora svakog dana da bude isto. 

Na primer: Ukoliko poslednji put jedete u 18 časova, prvi put možete jesti sledećeg dana u 10 časova ujutru.

Dobro kod ove dijete je to što ne morate unapred da razmišljate o namirnicama, jer tokom dozvoljenog perioda možete da jedete šta god želite.

Tokom perioda gladovanja poželjno je da se pije što više tečnosti. Dozvoljena je naravno voda. Čaj i kafa se mogu konzumirati ali bez ikakvih zaslađivača.

Fasting dijeta osmišljena je nakon otkrića Yoshinori Ohsumija, japanskog naučnika koji je zahavljujući svom otkriću o reciklaži ćelijskih komponenti 2016. godine dobio Nobelovu nagradu.

Pre bilo koje dijete, posavetujte se sa vašim izabranim lekarom. 

BONUS VIDEO