in

SMRŠALA SAM 12 kg, a imala sam problem sa prejedanjem. Evo kako!

Mnogi muku muče sa kilogramima i ponekad teško pronalaze način da ih se reše. Žene su nekada u tome istrajnije i rezultati koje postignu motivišu ih da još više rade na sebi i poboljšanju svog izgleda. Jedna dvadesetpetogodišnja devojka iz Mičigena podelila je video koji je prikupio više od 2,5 miliona pregleda i skoro pola miliona lajkova o tome kako se rešila kilograma koji su joj predstavljali noćnu moru.

Zbog poremećene ishrane i dijeta sa kojima se borila 8 godina, zloupotrebljavala je pojedine preparate da bi smršala, što ju je odvikavalo od hrane. Kasnije je počela da se prejeda.

Bila sam izuzetno tužna. Moje mentalno zdravlje bilo je užasno kao i moje fizičko zdravlje. – rekla je za „Tudej“

Ona je diplomirala novinarstvo i krivično pravosuđe i zaposlila se u međuvremenu. Međutim, borba sa dijetama i negativnim mislima  se nastavljala sve dok pre dve godine nije odlučila da tome stane na put i iz korena promeni svoje navike.

 

 

Rešila je da se edukuje o stvaranju zdravih navika, pa je odlučila da se hrani 60 do 80 odsto vremena zdravo i tako je izgubila 12 kilograma.

Pice i ostalih gurmanskih jela se nije tek tako lako odrekla, jer je većinu vremena jela zdravo. Mogla je da jede šta želi i da se pritom ne ograničava sve dok se zdravo hranila ostatak svog vremena.

Redovni i mnogobrojni obroci

Šelbi Sako kaže da dan ne započinje bez doručka. On je zapravo i najvažniji obrok i uglavnom tada jede jaja i avokado. Ima sedam zdravih doručaka nedeljno i to joj pomaže da postigne zacrtani cilj. Obroci su raznovrsni, ali najviše obiluju povrće i proteini.

Dva zdrava obroka nedeljno

Njen režim ishrane podrazumeva da vreme izdvoji za barem dva obroka svake nedelje koja će biti izuzetno zdrava.

Kada kuvam, uvek podrazumevam dve porcije. Bilo da je piletina u pitanju i povrće ili losos i pirinač, kuvam za večeru i ručak sledećeg dana.

 

 

Odabrati dva lagana jela        

Ova uporna devojka savetuje da izaberete jela koja se spremaju sa lakoćom kako biste ih lako podgrejali i ponovo iskoristiili sutradan za recimo salatu. Ona kaže da uz pomoć ovih par strategija ima već 11 zdravih obroka nedeljno i još dva su joj potrebna da postigne svoj cilj.

Sako je vrlo disciplinovana u ovom svom „projektu“ i strogo se pridržava liste koju pravi svake nedelje svoj jelovnik. Ona se fokusira na one namirnice za koje zna da će svakako jesti, tako da pretežno kupuje povrće, proteine  i ugljene hidrate.

 

 

Šetnja i ljubav prema sebi

Promena režima ishrane nije dovoljna, ako ne volite sebe, tako je i Šelbi usmerila svoju energiju na vežbanje i učenje kako da zavoli sebe. Ranije su joj dani  prolazili gledajući se u ogledalo i tražeći sebi mane, čemu je odlučila da stane na put. Sada redovno vežba, šeta i prema svom telu se odnosi sa velikom ljubavlju.

Ona je napustila svoj dotadašnji posao kako bi se posvetila TikToku gde je prati 449 hiljada ljudi, a uskoro će postati i sertifikovani nutricionista, lični trener i stručnjak za promene ponašanja.

Svako je sposoban da promeni svoj život. Samo treba da bude svestan kako to da uradi. – zključuje Šelbi.

BONUS VIDEO: