in

Po receptu RUSKOG akademika: Pasta od SUVOG VOĆA spušta i HOLESTEROL i pritisak a bilduje imunitet

Po receptu RUSKOG akademika: Pasta od SUVOG VOĆA spušta i HOLESTEROL i pritisak a bilduje imunitet

Pasta ruskog akademika Amosova je prava vitaminsko-mineralna bomba. Ova mešavina je pravo skladište vitamina i mikroelemenata. Akademik Amosov je preporučivao postoperativim pacijentima ovu zdravu mešavinu za brz oporavak organizma. Izuzetno je korisna i za zdrave ljude.

Pasta nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Ova mešavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema, jer snižava i holesterol i krvni pritisak, kao i za jačanje imuniteta

Sastojci:

po 200 grama suvog grožđa, suvih kajsija, suvih smokava, oraha, meda i jedan limun sa korom.

Priprema: Sve sastojke sameljite na mašini za mlevenje mesa (ili sitno iseckajte), dodajte med, promešajte i preručite u tegle. Čuvajte u frižideru.

Uzimajte po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak, i uveče pre spavanja, uz šolju tople vode ili mleka. 

 

Za decu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način.

Pre pripreme ove mešavine: Većina voća se pre sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti. Obavezno ih dobro operite pre konzumiranja. Po pravilu, suvo voće treba potopiti u sud sa prokuvanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši.