in

Ovo su NAJNEOBIČNIJI znakovi trudnoće: Mogu da vam potvrde da ste u drugom stanju i pre izostanka MENSTRUACIJE!

Ovo su NAJNEOBIČNIJI znakovi trudnoće: Mogu da vam potvrde da ste u drugom stanju i pre izostanka MENSTRUACIJE!

Daska na wc šolji mogla bi da postane plava

Ako ste primetili plave mrlje na wc šolji, verovatno mislite da vaše farmerke ostavljaju deo svoje plave boje na vašoj koži, ali ovaj fenomen zapravo može biti znak trudnoće. Iako za to nema naučnih objašnjenja, mnoge buduće mame primećuju da im  daske na wc šolji postaju plave. Jedan od razloga mogao bi biti antibakterijski premaz na dasci koji reaguje s vašim trudničkim hormonima. Vaš prenatalni vitamin takođe može uzrokovati hormonske promene u vašem telu, što zauzvrat može uticati na boju vaše daske.

Osećate ukus metala

Trudnice mogu imati vrlo čudnu želju za hranom, ali ako osetite ukus metala u ustima, iza toga zapravo postoji naučni razlog. Hormoni trudnoće utiču na vaše telo na mnogo različitih načina, a povećanje estrogena i progesterona može uzrokovati metalni ukus u ustima. Srećom, lako ga se možete rešiti žvakama ili slanim grickalicama.

Krvarenje desni

 

Ako ste trudni, mogli biste primetiti da vaše desni krvare kada perete zube. Iako je to pojava koja se u većini slučajeva javlja u drugom tromesečju trudnoće, kod nekih trudnica ona može biti jedan od prvih znakova. Hormonske promene, velika prokrvljenost, ali i veća sklonost infekcijama razlozi su zbog kojih često dolazi do krvarenja desni u trudnoći, ali i bržeg kvarenja zuba.

Shutterstock

 

 

Imate gorušicu

Gorušica vam se može pojaviti nakon što ste pojeli preterano začinjen obrok, ali može biti i znak trudnoće. Zapravo, probavne smetnje vrlo su česte tokom trudnoće jer beba koja raste neprestano pritiska vaš želudac. Kako biste ublažili ovaj neprijatan osećaj, pokušajte da  smanjiti unos kofeina i jedite češće male obroke umesto većih obroka tri puta dnevno.

Osećate se naduto

Nadutost može biti jedan od najranijih znakova trudnoće. Dok ste trudni, nivo vašeg progesterona naglo raste, zbog čega se osećate natečeno čak i na samom početku trudnoće. Progesteron usporava vašu probavu, omogućujući vašoj bebi da dobije najviše hranjivih stvari iz hrane i čini da se vi osećate naduto.

Vrtoglavica

Vrtoglavica koju možda osećate kad ustajete iz kreveta može biti jedan od najranijih znakova trudnoće. Povećan protok krvi može uticati na vaš krvni pritisak, uzrokujući osećaj vrtoglavice. Iako osećaj da se soba okreće svaki put kad se pomeriti sigurno nije prijatan, dobra vest je da to nije razlog za brigu.

Začepljen nos

 

Iako je prva pomisao na začepljen nos kod većine ljudi prehlada, ovaj simptom takođe može biti rani simptom trudnoće. Naime, hormonske promene i povećan protok krvi u trudnoći uzrokuju oticanje, isušivanje i ranije spomenuto krvarenje sluzokože nosa, a to se ponekad manifestuje začepljenim nosom. Zato mnoge žene misle da su prehlađene i ostale simptome pripisuju tome, a zapravo su trudne.

BONUS VIDEO