in

Otkrijte šta VREME u koje se BUDITE tokom noći govori o zdravlju. Najgore je ako ne spavate između 3 i 5 ujutro

Kineska medicina ima objašnjenje za poremećen san i smatra da svaki od organa u telu podstiče naše određene emocije i stanja. San je u kineskoj tradiciji izuzetno cenjen i smatra se važnim za fiziološko funkcionisanje organizama.

“Šen” je prema stručnjacima, izuzetno važan za organizam, jer opisuje misao, stanje svesti i mentalne funkcije. On bi trebalo da bude u stanju mirovanja dok spavamo, a da bude stimulisan tokom dnevnih aktivnosti. Međutim, ako je u neravnoteži i tokom noći je „budan“ dolazi do problema sa spavanjem.

Između 21:00 i 22:00 – razmišljate o obavezama

Stručnjaci smatraju da problem sa spavanjem u ovom periodu znači da ste pod stresom. Gomila obaveza o kojima razmišljate neposredno pred spavanje, tera vam san i onemogućava da zaspite. Ovome se možete suprotstaviti meditacijom, da bi telo ušlo u stanje mira i spokoja. To možete učiniti slušanjem pola sata umirujuće muzike. Takođe se preporučuje duboko disanje da se uspori rad srca.

Između 23:00 i 1:00 – emocionalno razočarenje

Ovaj vremenski period kineska medicina povezuje sa emocionalnim razočarenjem, a sve to dolazi prema njihovom verovanju od žučne kese, koja može biti u neravnoteži. S obzirom na to da ona kontrolište emocije i zadužena je za našu strast za životom i odluke, ukoliko nije sinhronizovana u ovom vremenskom periodu bićemo budni.

shutterstock.com

Previše obaveza skreće vam fokus sa spavanja i ne da da zaspite

Između 1:00 i 3:00 – ljuti ste

Ako ste ljuti na partnera jer nije održao neko obećanje ili vas je neko iznervirao i oneraspoložio na poslu, ta ljutnja će ostati uskladištena i kada odete na spavanje. Osećanje ljutnje je usko povezano sa buđenjem u ovo doba noći, a za to je zadužena naša jetra, smatraju kineski stručnjaci. Kada imamo neizraženu ljutnju i bes oni se nakupljaju u jetri i taj težak osećaj koji se javlja tokom noći nas podseća na to. Kada oslobodimo ove negatvne emocije rasteretićemo i naše telo i duh, što će dovesti do lakšeg spavanja.

Između 3:00 i 5:00 – depresija ili tuga

U ovo vreme pluća su najaktivnija i smatraju se u kineskoj medicini glavim pokretačem energije u telu i pružanju imunološke zaštite. Smatra se da oni često signaliziraju stanje depresije i tuge. Kada prolazite kroz težak period i smatrate da ga ne možete prevazići, možda treba da se pomolite i sačekate trenutak da vam se viša sila obrati.

shutterstock.com

Emocije često imaju veze sa nespavanjem pa proverite šta vas koči

Između 5:00 i 7:00 – imate emocionalne blokade

Ako imate problem da se otvorite drugima iz razloga da ne budete povređeni, možda imate neravnotežu u debelom crevu. Debelo crevo prima sav otpad i ono što našem telu nije potrebno. Kako fizički tako i duhovno, ono ima svrhu da na polju emocija pustimo stvari koje nam ne služe i koče nas. Ako primetite sve ove simptome kod sebe tokom buđenja, samo se odmorite, savetuju kineski lekari i organizam će doći u ravnotežu.                                      

BONUS VIDEO: