in

Nutricionistkinja otkrila: „Ove 3 namirnice nikada ne bih pojela“, a nećete ni vi kada čujete razlog

Video nutricionistkinje Lin Eli pogledalo je više od 1,5 milion ljudi. Ona je u njemu ispričala šta nikad ne bi pojela, a njen video je postao viralan na „TikToku“. Te tri namirnice koje ona ne bi nikada pojela su: konzervisane pečurke, škampi i veštačka aroma vanile i smatra ih odvratnima.

“To su tri gadne stvari koje kao nutricionistkinja nikad neću jesti, a ni vi ne bi trebalo”, rekla je na početku videa koji ima više od 1,5 miliona pregleda. Što se tiče konzervisanih pečuraka, kaže da se na 100 grama te hrane može naći 20 ili više crva! “To je razlog zbog kojeg uvek biram sveže povrće. Možete ga oprati, osušiti ili jesti sveže”, istakla je.

“Broj dva su škampi. Na njihovim leđima je nešto nalik veni. Ali to nije vena, već njihov crevni trakt. Uklonite ga ako jedete škampe pre nego što ih spemite”, dodala je nutricionistkinja.

 

 

Na kraju, svima je savetovala da izbegavaju konzumiranje arome vanile. “Znate li od čega je napravljena? Od kastoreuma, koji se pravi od uljanog sekreta žlezda smeštenih u zadnjici dabrova. Ja to sigurno ne bih pojela, a i vama savetujem da birate čist ekstrakt vanile”, zaključila je.